Održana prezentacija Adria Mobil Cycling tima za 2018. sezonu

Slovenska kontinentalna ekipa "Adria Mobil Cycling" jučer je održala službenu prezentaciju svojih vozača i ciljeva za 2018. sezonu.

Najveće novo ime u timu je, naravno, Jani Brajkovič, jedan od najuspješnijih slovenskih biciklista svih vremena. Jani se u potpunosti uklopio u tim koji se sastoji od mladih talenata i iskusnih biciklističkih veterana.

Novo mesto nije samo rodni grad biciklističkog kluba Adria Mobil i njegov naslovni sponzor, već i regionalno središte biciklizma i mjesto gdje su se brojni profesionalni biciklisti razvili u prvake. Sljedeća generacija mladih talenata koji će se naći u redovima Adria Mobila imati će koristi od nadolazećeg razvoja velodroma koji će konačno dobiti svoj krov i tako omogućit treninge tijekom cijele godine. Rad s mladim talentima uvijek je bio jedan od klubskih stupova, kao što je naglasio i predsjednik kluba Mojca Novak: "Adria Mobil Cycling je više nego samo natjecateljski tim, organizirali smo razne događaje za sve bicikliste, kao i razvoj mladih biciklista. Svake godine imamo sve veći broj mladih talenata u klubu, a mi im pomažemo stručnim i pobjedničkim mentalitetom. Neki od njih se razviju izvan sposobnosti kluba, te zatim odlaze u veće timove, a mnogi od njih imaju važne uloge na najvećim utrkama ". Ovo je priča o klubu, kao i priča o Jani Brajkoviču, koji je sada tamo gdje se sve počelo.

Direktor tima Bogdan Fink također je pozdravio dolazak Brajkoviča i podijelio svoje uzbuđenje oko tima općenito: "Stekli smo dosta vrijednog iskustava u posljednjoj sezoni i sada smo jači, a zahvaljujući Jani i siguran sam u uspjeh. Vrlo smo zadovoljni timom za 2018 sezonu, koji je jači i veći od planiranog. Sada imamo i veću konkurenciju u timu, tako da će vozači morati više raditi kako bi se natjecali".

Tim Adria Mobil Cycling će imati 12 biciklista u 2018 sezoni, od kojih su je devet iz Slovenije: Jani Brajkovič, Jon Božič, Gregor Gazvoda, Jure Golčer, Žiga Grošelj, Žiga Horvat, Gašper Katrašnik, Gorazd Per, Dušan Rajović (Srbija), Radoslav Rogina (Hrvatska), Aljaž Jarc i Saad Alsaadi (Bahrein).

Jani Brajkovič je imao malu nesreću i uskoro će se pridružiti svojim kolegama na treningu, u međuvremenu je Jure Golčer je najavio povlačenje iz profesionalnih utrka na kraju sezone. Nakon toliko godina na biciklu i velikih pobjeda – uključujući ukupnu pobjedu na Tour of Slovenia – stavit će svoju obitelj i medicinsku praksu na prvo mjesto.

Hrvatski prvak Radoslav Rogina voditi će tim: "Imam vrlo dobar osjećaj o timu. Prošla sezona nije bila jedna od najboljih, ali imamo novu taktiku i puni smo motivacije. Tijekom zime smo napravili neke promjene i očekujem da su dobre stvari pred nama! "

Novi sportski direktor Srečko Glivar također je pun optimizma i ima jasan cilj: "Želimo osvajati utrke. Pobjeda je jedina stvar koja je bitna u biciklizamu i mi smo tako sretni što smo započeli sezonu sa etapnim pobjedama na Kipru. Sada su pred nama druge utrke, mnoge od njih bit će mnogo teže, uključujući Tour of Slovenia, koja se razvila u jako veliku utrku s puno jake timova na startu, ali mi nećemo ići tamo s bijelom zastavom, otići ćemo tamo i #FightForGreen!"

Fotografije sa prezentacije tima možete pogledati OVDJE.

PR Adria Mobil Biciklizam
Fotografije: Vid Ponikvar / Sportida

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More