Ag2r La Mondiale predstavio nove bicikle

Ag2r La Mondiale je potvrdio kako će u 2019. koristiti Eddy Merckx bicikle, a prvi je predstavljen model 525 opremljen Mavic kotačima, Look pedalama, Deda upravljačem, KMC lancem i Rotor pogonom.

Gornja i donja cijev okvira ima detalje bijele i plave timske boje, a Vredestein gume daju dodatnu dimenziju dizajnu.

Ag2r La Mondiale je koristio Factor bicikle tijekom prethodne dvije sezone, ali suradnja nije produžena te se tako francuska ekipa morala pobrinuti oko pronalaska novog dobavljača biciklističke opreme. Tijekom posljednjeg desetljeća Ag2r La Mondiale je još vozio Focus, Kuota i BH bicikle.

Početkom listopada Team Sunweb je objavio suradnju s Cervelom, a Dimension Data s BMC biciklima. Novonastali CCC Team (bivši BMC Racing) vozit će na Giant biciklima.

Eddy Merckx je tijekom sezona 2010 i 2011 biciklima opskrbljivao momčad QuickStep, a trenutni je dobavljač opreme pro kontinentalnoj ekipi Sport Vlaanderen-Baloise.

Merckx kompanija je spašena prošle godine kada ju je kupila Belgian Cycling Factory u čijem su vlasništvu još Ridley, HJC, Forza i BCF Cycling Wear.

„Ponosan sam što će World Tour ekipa voziti Eddy Merckx bicikle na Tour de Franceu naredne godine, na pedesetu obljetnicu od moje prve pobjede na Touru,“ rekao je Merckx.

„Model 525 je težak 6.8 kilograma. Uspjeli smo napraviti vrlo lagan bicikl koji daje vrhunske rezultate na testiranjima, kako na cesti tako i u aero tunelu,“ rekao je Toon Wils, inžinjer iz Belgian Cycling Factory.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More