U rodnoj Španjolskoj Alejandro Valverde će dobiti ulicu s vlastitim imenom

Svjetski prvak će biti počašćen nazivom ulice po njegovom imenu.

Alejandro Valverde će biti počašćen u svjetlu svoje pobjede na Svjetskom prvenstvu, jer će u svom rodnom gradu dobiti ulicu.

 

Valverde je prošli mjesec osvojio dugin dres u Austriji.

 

Gradski šefovi u rodnom mjestu Murcia priopćili su u ponedjeljak kako će 38-godišnjem Valverdeu biti dodijeljena još jedna čast, a to je ulica koja će nositi njegovo ime.

 

Avenu de Alicante bit će preimenovana u Alejandro Valverde aveniju kako bi proslavila svjetskog prvaka, izvijestio je španjolski list AS.

 

Valverde je rođen u Las Lumberas području Murcia, samo 10 minuta od ulice koja će biti nazvana po njemu.

 

38-godišnjak je prošlog mjeseca osvojio svoje prvo Svjetsko prvenstvo u Innsbrucku, Austrija, nakon što je pobijedio svoje suparnike u završnom sprintu.

 

Valverde je rekao da se želi utrkivati ​​do olimpijade u Tokiju 2020, kada će imati 40 godina.

 

Cestovna utrka u Japanu penje se po obroncima gorja Fuji i uključuje 4865 metara uspona. Profil staze u Innsbrucku iznosio je nevjerojatnih 4670 metara.

 

Valverde je 2002. godine postao profesionalac. Trenutno vozi u timu Movistar. Njegov ugovor traje do 2019. godine, ali ekipa španjolskog World Tour tima  očekuje da zadrži Valverdea sve dok se želio profesionalno natjecati.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More