Alaphilippe zapanjio sprintere i osvojio 6. etapu Tirreno-Adriatico

Julian Alaphilippe šokirao je sprintere svojiom performansama kada je u grupnom sprintu osvojio šestu i predzadnju etapu Tirreno-Adriatico koja se održala danas 18.ožujka/marta.

Ovaj 26-godišnjak je prešao Italijana Davide Cimolai (Israel Cycling Academy) i Deceuninck-Quick-Step timskog kolegu Elia Vivianija, koji su bili drugi i treći.
 


Bila je to druga pobjeda Alaphilippea, a nakon prolaska kroz cilj kratko je komentirao: "Željeli smo napraviti dobar izlaz za Eliju, ali na posljednjem krugu, rekao mi je ako želim probati sprintati da krenem … Rekao sam" OK, ja ću biti vaš posljednji vodeći čovjek", rekao je Alaphilippe. “Na kraju, Max Richeze je napravio doista impresivan vlak, a ja sam bio iza. Vidio sam crtu na 200 metara i skočio sam i otišao punom snagom naprijed. Nevjerojatan osjećaj".

 

Adam Yates (Mitchelton-Scott) drži plavi dres vođe sa kojim ide u završnu etapu u utorak u "Race of the Two Seas".

Sedma etapa je brzi 10km dug individualni kronometar koji vodi vozače niz ravnu Jadransku obalu u San Benedetto del Tronto.
 

KOMPLETNI REZULTATI 

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More