Bahrain-Merida u novu sezonu kao Team Bahrain McLaren; nova imena i u rosteru

Bahrein-Merida je potvrdila da će se sljedeće sezone natjecati pod imenom Bahrain McLaren, jer će biciklistička marka Merida odstupiti nakon tri sezone.

Bivši trener britanskog biciklizma i Team Skya Rod Ellingworth preuzeo je ulogu direktora tima i cilja na uspjeh na Grand Touru uz pomoć McLarena, koji posjeduje 50 posto ovog UCI WorldTour tima.

Za Bahrein McLaren potpisali su Mark Cavendish, Mikel Landa i Wout Poels za 2020. godinu.

"Oduševljeni smo što smo formalizirali naše zajedničko ulaganje s biciklističkim timom Bahrein World Tour", rekao je novi zajednički direktor John Allert. „Kao Bahrein-Merida, tim je brzo stvorio svoje ime u najelitnijem nivou cestovnih utrka – UCI WorldTour – postajući jedini tim koji je u svojoj debitantskoj godini osvojio Grand Tour postolje, a nedavno je osvojio i dvije etape na Tour de Franceu. Kao Bahrein McLaren, uzbuđeni smo što ćemo raditi na tom nasljeđu i surađivati s raznim tehničkim partnerima, uključujući Meridu, kako bismo napisali novo poglavlje uspjeha.

McLarenov trkački pedigre utemeljen je na desetljećima performansi u tehnološki najnaprednijem sportu na svijetu. Sada se radujemo što ćemo ovo znanje primijeniti u elitnom biciklizmu, za dobrobit naših vozača, naših partnera i ljubitelja ovog uzbudljivog i brzorastućeg sporta. Uvjereni smo da profesionalni biciklizam ulazi u novu novu eru, eru u kojoj će se strast i tehnologija kombinirati kako bi se otvorile uzbudljive nove mogućnosti. To je ono o čemu se radi u timu Bahrein McLaren. "

Bahrein McLaren je također potvrdio da će Milan Eržen raditi zajedno s Allertom kao zajednički direktor.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More