Bardet završava pripreme za Tour na Criterium du Dauphine

Romain Bardet započet će završnu fazu priprema za Tour de France na utrci Criteriu du Dauphine ovoga vikenda. Francuz će predvoditi snažnu postavu Ag2r La Mondialea u kojoj se još nalaze Oliver Naesen, Alexis Vuillermoz, Tony Gallopin i Pierre Latour. Dva preostala mjesta pripala su Alexisu Gougeardu i Axelu Domontu.

Bardet je završio šesti na prošlogodišnjem izdanju Toura, a 2016. zauzeo je drugo mjesto u generalnom poretku iza Chrisa Froomea. Bardet se nije utrkivao još od Ardenskih klasika kada je prošlog mjeseca zauzeo treće mjesto na Liege-Bastogne-Liege i deveto mjesto na Fleche Wallone. U tekućoj sezoni na svom kontu ima jednu pobjedu, onu s Classic de l'Ardeche Rhone Crussol kada je nadjačao Maxa Schachmanna za 47 sekundi.

Francuz je kompletirao kamp brdskih treninga ranije ovog tjedna gdje je nakupio gotovo 1500 kilometara i spreman je za povratak utrkivanju.

„Nakon dobre pauze i odmora uputio sam se u Sierra Nevadu kako bih odradio svoj tradicionalni kamp brdskih treninga koji sam završio 27. svibnja,“ rekao je Bardet na press konferenciji.

„Ovo je važan dio godine, ne samo s fizičke strane, budući na Dauphine dolazim iznimno motiviran. To je sjajna utrka i puno je više od same pripreme za Tour de France. Dobar nastup na Dauphineu daje potvrdu spremnosti kako kapetana, tako i kompletne momčadi. Trasa za 2018 je jako zahtjevna, a od ključnih dijelova izdvojio bih timski kronometar te posljednje dane u brdima koji će biti vrlo stresni i zahtjevni. Iskreno, jedva čekam da se vratim utrkivanju.“

Criterium du Dauphine održat će se od 3. do 10. lipnja, a u okviru prve etape vozit će se 6.6 kilometara dug kronometar u Valenceu.

Postava Ag2r La Mondialea za Dauphine: Romain Bardet, Alexis Gougeard, Alexis Vuillermoz, Oliver Naesen, Tony Gallopin, Axel Domont and Pierre Latour.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More