Hinault: Froome nije nikakva biciklistička legenda

Bernard Hinault obrušio se na novog pobjednika Giro d'Italia Chrisa Froomea nakon što je Britanac postao tek treći vozač u povijesti, pored njega i Eddya Mercxa, koji je držao krunu sva tri Grand Toura u isto vrijeme.

U intervjuu za belgijske novine Het Laatste Nieuws peterostruki prvak Tour de Francea, trostruki pobjednik Gira i dvostruki osvajač Vuelte je rekao kako Froome nije zaslužio da ga se spominje u kontekstu legende ovog sporta.

„Froome ne spada na listu biciklističkih legendi,“ rekao je Hinault nakon Froomeovog trijumfa na Giru, koji se dogodio pod još uvijek nerazriješenim doping slučajem s prošlogodišnje Vuelte.

Hinault, koji je odslužio mjesec dana suspenzije jer je odbio odati uzorak urina nakon osvajanja Tour de Francea 1982. također je istaknuo kako je nedopustivo da vozač koji je optužen za doping nesmetano vozi Grand Tour utrku.

„Nije smio startati Giro. Zašto se toliko dugo čeka na presudu? Koja to prava ima Froome pa je dobio toliko vremena da nađe obrazloženje za salbutamol?“

Predsjednik UCI-a David Lappartient izjavio je kako Froomeov slučaj vjerojatno neće biti riješen do srpnja, a to znači da će 33-godišnji Britanac moći startati i Tour de France iako se nalazi pod istragom.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More