Borba kroz Pakao sjevera

Ime Evaldasa Siskeviciusa pojavilo se na listi od 61 vozača koji nisu završili ovogodišnje izdanje utrke Paris – Roubaix. Međutim, službeni rezultati nisu ni izbliza ispričali jednu epsku priču o borbi kroz 'Pakao sjevera' koja se okončala na velodromu.

Na startu utrke Litvanac je imao samo jedan cilj – završiti utrku, međutim stvari nisu izgledale najbolje kada je na 40 kilometara do kraja bio ispred popularnog 'metla' kombija koji kupi vozače izvan vremenskog ograničenja utrke.

Međutim, Siskevicius se nije predavao i vozio je naredna 23 kilometra ispred kombija prepunog blatnjavih i krvavih vozača koji su odustali u ranijoj fazi utrke. Na sektoru Carrefour, koji nosi 5 težinskih zvjezdica, Litvanac je doživio pucanje gume.

Činilo se kako je ovo konačni kraj za njegov nastup na Paris – Roubaixu, ali sreća je tada pokucala na vrata i još jednom potvrdila kako prati hrabre. Naime, kombi je vukao timsko vozilo Delko Marseille Provence KTM momčadi koji se pokvario.

„Na 18 kilometara do kraja sam se uplašio kad sam zadobio pucanje gume na Carrefour sektoru kocke, ali imao sam dosta sreće. Na kraju konvoja bilo je moje timsko vozilo iz kojeg sam uzeo novi kotač i nastavio vožnju“, kaže Siskevicius.

Nakon zamjene kotača Litvanac je ostao potpuno sam na stazi budući da je vozač kombija dobio naredbu da ostavi posljednjeg vozača i vozi direktno do cilja na velodromu u Roubaix.

Međutim, vozači iz kombija nisu bili posljednji koji su stigli do Roubaixa, u 18:15h – sat vremena nakon pobjede Petera Sagana– Siskevicius je stigao do velodroma, posljednje postaje na njegovoj vožnji.

„Nikad ne odustajem, kako u biciklizmu tako i u životu, poštujem Paris – Roubaix, to je klasik monument i odao sam mu počast. Kada sam stigao do velodroma vrata su bila zatvorena. Ali zahvaljujući ljubaznim stražarima koji su otvorili vrata i pustili me unutra uspio sam odvesti svoj krug i pol na stazi i tako okončati svoju utrku.“

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More