Kolumbijac Nairo Quintana objavio da završava sezonu zbog ozljede koljena

Kolumbijski biciklist Nairo Quintana će završiti sezonu zbog ozljede koljena, objavio je u srijedu Kolumbijski biicklistilki savez (FCC).

U videu objavljenom na Twitteru FCC-a, Quintana je objavio da je njegova sezona “gotova”. Dodao je da “mu treba dug oporavak nakon ozljede koljena” zbog koje će možda morati na operaciju.
 


Kolumbijski biciklist pretrpio je nekoliko padova tijekom prošlog izdanja Tour de France-a, što je ostavilo prijelom lijeve kapice koljena, a Tour je završio na 17.mjestu.

"Moja lijeva noga ima frakturu na koljenu, možda ću morati na operaciju što je prije moguće kako bih sljedeće godine mogao biti što jači s timom", rekao je Quintana kroz video objavljen na njegovim društvenim mrežama.

Pobjednik Giro d'Italia 2014. i Vuelta a España 2016. završava uspješnu sezonu u kojoj je odnio jednu etapu i konačnu pobjedu na "Tour de La Provence", osvojio je drugu etapu i zauzeo prvo mjesto. Ukupne klasifikacije na "Tour des Alpes Maritimes et du Var" i pobjeda u kraljevskoj etapi Paris-Nice.

"Završio sam svoju sezonu, koja je za mnoge od nas bila nezaboravna. Ali saniranje ozljede koljena je sada na prvom mjestu, nakon pada na Touru i padova u Kolumbiji bilo je vrlo teško oporaviti se", dodao je.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More