Canyon Northwave: Povratak nedovršenom poslu na Absa Cape Epic

Martin Stošek and Andreas Seewald during stage 5 of the 2022 Absa Cape Epic Mountain Bike stage race from Elandskloof in Greyton to Stellenbosch, South Africa on the 25th March. 2022. Photo Sam Clark/Cape Epic

Canyon Northwave timovi neupitno su među favoritima za utrku u 2023. godini. O njima govori njihov pedigre, kao i njihov povijesni uspjeh na Absa Cape Epicu. Ipak, čovjek ne može pomoći, a da ne osjeti da imaju nedovršen posao na ovoj neukroćenoj Afričkoj MTB utrci.

U 2021 godini Andreas Seewald i Martin Stošek osvojili su 3.etapu u nečemu što se činilo kao napad koji mijenja tijek utrke. Idući dan Stošek se povukao iz utrke zbog trbušne bolesti. U 2022. dominirali su prvom etapom i čvrsto držali žute dresove lidera Ciovite. Nažalost za Seewalda, nesreća na putu do te pobjede ponovo ga je progonila kasnije u utrci, jer mu se tijelo počelo grčiti dok je Speed Company Racing sve više navirao. Na 7.etapi prošlogodišnje utrke Canyon Northwave izgubio je utrku unatoč prednosti od 2 minute i 45 sekundi.

Razumljivo je da je tim visoko motiviran da izbjegne pogreške koje su ih koštale prethodnih godina. Kako bi pomogli u ovom pokušaju, Seewaldu i Stošeku pridružit će se Petr Vakoč i Marc Stutzmann iz Canyon Northwave 2 tima. Pomoć tima za podršku osigurat će vam da u blizini imate komplet rezervnih kotača i pomoći u obrani od opasnih napada, ako bilo koji od suparnika njihovog tima napravi potez koji bi mogao promijeniti utrku.

Nakon prošlogodišnjeg drugog mjesta, naravno da ponovno ciljamo na postolje,“ kazao je Stošek potvrdivši njihove ambicije za 2023 godinu. “Andreas i ja naučili smo dobro surađivati prošle sezone; tako da mislim da postoji dobra šansa da imamo jaku utrku.”

Canyon Northwave
Martin Stošek i Andreas Seewald tijekom 6. etape Absa Cape Epic MTB utrke u 2022. od Stellenboscha do Stellenboscha, Južnoafrička Republika 26. ožujka 2022. Fotografija Sam Clark/Cape Epic

Njihova se suradnja jasno proteže na način na koji par izražava svoje ciljeve utrke, kao što Seewald ponavlja svoje stavove svojih partnera: “Jasno ciljamo na mjesto na postolju i ako stvari budu išle glatko, na primjer ako se ponovno ne ozlijedim na 1.etapi, mi ćemo također ići na ukupnu pobjedu.”

Čini se da će ruta pridonijeti tijesnoj utrci do velikog finala“, predvidio je Svjetski prvak u maratonu 2021 godine. “Međutim, kronometar na 4.etapi mogao bi osigurati odlučujuće vremenske praznine.”

Stošek je također bio spreman istaknuti da se razlozi tima za povratak u Afriku protežu izvan njihove želje da osvoje Absa Cape Epic, iako je i to, naravno, bilo bitno. “Za mene, osobno, ovo je najveće iskustvo godine,” rekao je češki vozač. “To je također najvažniji događaj moje sezone, zajedno sa Svjetskim prvenstvom u maratonu. Atmosfera, rute i ljudi zajedno čine jednu vrlo posebnu utrku. Absa Cape Epic pruža tjedan dana utrke u jednom od najljepših mjesta na svijetu i platforma za borbu s najboljim vozačima na svijetu.”

Canyon Northwave
Andreas Seewald u žutoj majici vodećeg u kombinaciji s Christopherom Blevinsom i Mattom Beersom tijekom 6. etape u 2022. Absa Cape Epic MTB etapne utrke od Stellenboscha do Stellenboscha, Južnoafrička Republika 26. ožujka 2022.

Novajlija u utrci, Vakoč, ne plaši se nepoznatog. “Bit će to moje prvo sudjelovanje“, izjavio je 30-godišnjak. “Uzbuđen sam zbog svega što je pred nama! To je nešto čemu sam se veselio godinama. Dva puta sam vozio Tour de France i Absa Cape Epic bih svrstao odmah ispod toga kao događaj na kojem se mora sudjelovati“.

Vakoc, bivši profesionalac za Soudal–Quick-Step (2014.-2019.) i Alpecin-Fenix (2020.-2021.), bio je dio tima Mathieua van der Poela za Tour de France 2021., kao i za Tour 2016. kada je Marcel Kittel osvojio etapu za tadašnji Etixx – Quick Step squad. Njegov partner, Stutzmann, dolazi iz Švicarske i osvojio je peto mjesto na Svjetskom prvenstvu u brdskom maratonu koje je Seewald osvojio 2021.

Kako biste pratili može li Canyon Northwave tim postići u 2023 godinni ono što nije uspio 2021. i 2022., pratite nas i budite informirani o svim događanjima na Absa Cape Epic. Utrka starta od nedjelje, 19. ožujka, a uživo prijennos možete pratiti na www.epic-series.com/capeepic.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More