Cape Epic 2023, Egger i Baum do pobjede na kraljevskoj etapi i preuzimanja vodstva u ukupnom poretku

Današnji je dan bio označen crvenom bojom na kalendaru još prije početka Cape Epica. Organizacija ju je definirala kao kraljevsku etapu ovog izdanja. Nakon kronometra koji je još više pooštrio generalni poredak, ruta je danas donijela udaljenost od 102 kilometra s 2450 metara uspona.

Vozači su se morali suočiti s Groenlanderbgom, najpoznatijim usponom utrke, iako je izazov započeo već u prvim kilometrima s usponom na Tierkop.

Kraljevska etapa dobila je novu dimenziju kada je postalo jasno da je kiša, koja je počela padati tijekom noći, napunila ceste lokvama i blatom. Kiša je nastavila padati kada je utrka startala i potvrdila je da vozače čeka težak dan.

Etapa je započela s glavnim parovima zajedno naprijed na čelu.

Utrka se nastavila, a Egger-Baum su pokazali da imaju najjače noge dana napadom koji nitko nije mogao pratiti i kojim su distancirali suparnike. Potez koji im je donio više od 50 sekundi prednosti ispred Beers-Blevinsa i Schurter-Frischknechta na 41. km.

Dok je sunce rastjeralo kišu, Nijemci Egger-Baum nastavili su udarati svojim nogama jak tempo a ni veliki pad u lokvi ih nije omeo.

Iza ih je jurila skupina Beers-Blevins, Schurter-Frischknecht i Stiebjahn-Frey.

Međutim, stvarnost je bila drugačija i tim Orbea x Leatt x Speed Company povećao je prednost na minutu i pol na 58. km. Samo još nekoliko sekundi bilo je dovoljno za preuzimanje ukupnog vodstva.

Situacija u utrci ostala je nepromijenjena na sljedećoj kontrolnoj točci: Egger-Baum ispred dok je potjera ostala netaknuta, ali nije uspjela uhvatiti vodeći par.

Nijemci su ponovno jako stiskli i nakon 89 kilometara etape došli do prednosti od čak 2 minute i 30 sekundi.

Na kraju u cilju ovjera zaslužene etapne pobjede i prvog mjesta u ukupnom poretku. Prošlogodišnji pobjednici po prvi puta će sutra nositi žutu majicu.

Scott-SRAM je tako gubi vodstvo koje su držali od etape 1. Unatoč neuspjehu, zaostatak za novim vodećima je samo 1 minuta i 29 sekundi, tako da je sve još uvijek otvoreno u dvije preostale etape.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More