Wout van Aert do pobjede na E3 Saxo Bank Classic

Photo Credit: Getty images

Wout van Aert je odsprintao do pobjede na E3 Saxo Bank Classic pobijedivši pritom Tadeja Pogačara (UAE Team Emirates) i Mathieua van der Poela (Alpecin-Deceuninck) u direktnom obračunu.

Bilo je to brutalno izdanje, s vodećim trojcem koji je sadržavao tri najveća imena koji su bili ispred svih ostalih s oko 40 km do cilja. Van der Poel i tim Alpecin-Deceuninck bili su aktivni od samog početka, a Pogačar je također pokušavao napadati svoje suparnike više puta unutar posljednja 4 km.

Van Aert je povremeno visio na kotačima Van der Poela i Pogačara, posebno na Paterbergu, ali je na kraju bio najjači u direktnom okršaju u sprintu u ciljnoj ravnini. Drugo mjesto zauzeo je Van Der Poel dok se Pogačar morao zadovoljiti trećim mjestom. Izgleda da Slovenac trenutno nema odgovor na jaki dvojac kada su jednodnevne utrke u pitanju.

Kao rezultat pobjede, Van Aert je postao prvi vozač nakon Fabiana Cancellare 2010./2011. koji je osvojio E3 uzastopce, i zadržao Jumbo-Vismin rekord od 100% u popločanim klasicima do sada ove godine, nakon pobjede na Omloop Het Nieuwsblad i Kuurne -Bruxelles-Kuurne.

Bit će mnogo razočaranih timova na kraju dana, jer je bilo mnogo timova kojima je utrka „završila“ daleko od cilja. Soudal Quick-Step, nekoć kraljevi utrka s kaldrmom, ponovno nisu bili na čelu utrke. Jumbo-Visma izgleda kao da je naslijedila tu krunu, a Alpecin-Deceuninck je također napravio solidan pomak na cestama Flandrije.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More