Roglič u novom direktnom okršaju sa Evenepoelom do pobjede

Primož Roglič (Jumbo Visma) i Remco Evenepoel (Soudal-QuickStep) ponovno su danas odmjerili snage na završnoj uzbrdici na Volta a Catalunya, a ovaj put je slavio Slovenac.

Ne samo da je Roglič osvojio etapu, već je dobio i vrijedne sekunde nakon što su Evenepoelu popustile noge u posljednjih nekoliko metara prije cilja.

Na kraju je razlika između njih dvojice bila samo šest sekundi. Ali kako su bili izjednačeni na vrhu poretka bila je to značajna pobjeda za Rogliča.

Slovenac sada vodi u utrci 10 sekundi ispred Evenepoela, João Almeida (UAE Team Emirates) se popeo za dva mjesta na ukupno treće mjesto nakon što je danas završio na trećem mjestu nekih 1:02 zaostatka za Rogličem.

Trojica najboljih bila su zajedno do gornjih padina posljednjeg uspona – nakon 176,6 km do Lo Porta – ali kada su Roglič i Evenepoel počeli ubrzavati tempo u posljednjem kilometru, Almeida je otpao.

Evenepoel je krenuo rano u sprint, napravivši prvi potez s oko 400 m do kraja. I dok je u početku napada Rogliča malo udaljio, Roglič se brzo sabrao i približio volanu svjetskog prvaka. Zatim je zaobišao Evenepoela i snažnim sprintom zapečatio pobjedu.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More