Caruso potpisao za Bahrain Meridu

Damiano Caruso bit će predstavljen kao novi član Bahrain Meride na otvaranju prijelaznog roka 1. kolovoza. Talijan će se pridružiti sunarodnjaku Vincenzu Nibaliju, a stiže iz momčadi BMC Racing koja prema svemu sudeći od naredne godine neće postojati.

„Postigli smo dogovor s vozačem Damianom Carusom“, izjavio je direktor momčadi Brent Copeland za Cyclingnews. „Oduvijek nam se sviđao njegov stil vožnje, može voziti kao pomagač, ali i kao kapetan tima.“

Caruso je prvi član BMC-a koji se priključio Bahrain Meridi, međutim nekolicina ostalih vozača švicarske momčadi dovode se u vezu s Bahreinom. Prethodnih dana kružili su neslužbeni izvještaji kako je Rohan Dennis na pragu potpisa ugovora, a čini se da je stvar riješena te se samo čeka otvaranje prijelaznog roka.

Treći član BMC Racinga koji se dovodi u vezu s Bahrain Meridom je Dylan Teuns, koji je na sebe skrenuo veliku pažnju tijekom proljeća te na stolu ima dvogodišnji ugovor. Dennis i Caruso će tako će također potpisati dvogodišnju suradnju.

Bahrain Merida je trenutno najaktivnija momčad na tržištu. Nibali će vrlo vjerojatno potpisati produženje ugovora, dok će Dennis dobiti priliku za razvoj u vozača za generalni poredak. Momčad također radi na dovođenju mladog Wouta Van Aerta, međutim trenutno najrealniji scenarij je taj da će trostruki svjetski prvak u ciklokrosu i narednu sezonu provesti u toj disciplini, a potom prijeći na World Tour scenu u 2020.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More