Froome doživio neugodnost na predstavljanju ekipa za Tour de France

Samo još nekoliko sati nas dijeli od starta 105. izdanja utrke Tour de France. Jučer smo mogli gledati prezentaciju vozača, koja je za same vozače prava predstava, no za Chris Frooma jučerašnji dan nije baš protekako kako je zamišljao.

Gledatelji su prilikom njegovog pojavljivanja na binu negodovali i ispratili ga glasnim zvižducima.

 

 

Službena svečanost za Tour de France 2018. započela je u četvrtak s predstavljanjem timova na mjestu Napoleon u La Roche-sur-Yonu, gradiću domaćinu u kojem se završavsa 2. etapa ove prestižne utrke. Veliki start utrke il Le Grand Départ kako ga nazivaju francuzi će se održati u subotu s 201km dugom etapom od Noirmoutier-En-L'Ïle do Fontenay-Le-Comte. Na utrci će sudjelovati ukupno 176 vozača, a među njima su i dva Slovenca Primož Roglič i Kristijan Koren, te dva Hrvata Robert Kišerlovski i Kristijan Đurasek.
 


Većina pozornosti bila je posvećena domaćim nadama na čelu sa Romain Bardett, kao i nekim slavnim osobama poput Svjetskog prvaka Peter Sagana. No, ne tako lijepa dobrodošlica stigla je na adresu Chrisa Froomea.

Četverostruki dobitnik utrke u središtu je pozornosti posljednjih dana zbog slučaja pretjerane količine Salbutamola koji je pronađen u njegovom organizmu na utrci u Španjolskoj. Naravno, francuski gledatelji to ne zaboravljaju lako i pripremili su za njega i sve prisutne priredili neugodan prijem. Središte prezentacije, pri izlasku Frooma i Team Sky na pozornicu odjekivalo je glasnim zvižducima i uveliko poznatim "Buuuu". Čak je tu bilo i natpisa "Prevarantu, idi kući". Publika je nastavila sa zvižducima i negodovanjem na službenoj prezentaciji, čak i u trenutku kada je Froome dobio dobio priliku za govor. Britanac je bio jako kratak: "Očigledno je da ćemo ove godine dati sve od sebe".

 

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More