Cavendish pobjednik treće etape Dubai Toura

Mark Cavendish (Dimension Data) uvjerljivo je stigao do pobjede na trećoj etapi Dubai Toura. Nakon lošeg pozicioniranja i nedostatka brzine u završnici na prve dvije etape, popularni Cav posložio je stvari na svoje mjesto i odnio prvo mjesto ispred Nacera Bouhanija (Cofidis).

Na trećem mjestu završio je Marcel Kittel (Katusha-Alpecin), a do promjene je došlo i u generalnom poretku. Doskorašnji lider Dylan Groenewegen (Lotto NL-Jumbo) kažnjen je s 20 sekundi te je lidersku majicu preuzeo Elia Viviani (QuickStep Floors).

„Imao sam dobar predosjećaj u vezi današnje etape, posebno nakon jučerašnje vožnje. I tim i ja smo obavili odličan posao,“ rekao je Cavendish nakon utrke. „Važno pobjeđivati u svakom dijelu sezone. Već sad imam jednak broj pobjeda kao u cijeloj prošloj sezoni. Jedina stvar zbog koje sam razočaran je to što jučer, nakon što sam vidio da ne mogu pobjediti, nisam nastavio u jakom ritmu. Da jesam, završio bih na drugom mjestu i danas nosio lidersku majicu. To je moja velika greška, ali pokušat ću se dokopati plave majice u naredna dva dana.“

Cavendish se u završnici pozicionirao iza QuickStepovog lead-out vlaka, a na njegov točak se uhvatio Sonny Colbrelli (Bahrain-Merida). Nakon što je Viviani otvorio sprint Cavendish se provukao sredinom ceste i nadjačao sve rivale eksplozivnom završnicom.

Iza njega se prišunjao Bouhani koji je također imao dobar lead-out od strane svoje momčadi. U završnici je izdržao kasni napad koji je potegao Kittel. Nijemac ove sezone ne uspijeva uhvatiti prošlogodišnju fenomenalnu formu te sigurno nije zadovoljan trećim mjestom, ali današnja etapa pokazala je napredak za njega i njegovu momčad.

Rezultati 3. etape:

 1. Mark Cavendish, Dimension Data
 2. Nacer Bouhanni, Cofidis           
 3. Marcel Kittel, Katusha-Alpecin
 4. Adam Blythe, Aqua Blue Sport
 5. Sonny Colbrelli, Bahrain-Merida      
 6. Elia Viviani, Quick-Step Floors  
 7. Alexander Kristoff, UAE Team Emirates
 8. Magnus Cort, Astana Pro Team                
 9. Riccardo Minali, Astana Pro Team 
 10. Dylan Groenewegen, LottoNL-Jumbo

Generalni poredak nakon 3. etape:

 1. Elia Viviani, Quick-Step Floors  
 2. Mark Cavendish, Dimension Data        
 3. Nathan Van Hooydonck, BMC Racing Team
 4. Magnus Cort, Astana Pro Team
 5. Nacer Bouhanni, Cofidis
 6. Loic Vliegen, BMC Racing Team
 7. Marcel Kittel, Katusha-Alpecin
 8. Riccardo Minali, Astana Pro Team
 9. Alexander Kristoff, UAE Team Emirates
 10. Sonny Colbrelli, Bahrain-Merida

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More