Greipel pretrpio lom ključne kosti

Sprinter Lotto Soudal momčadi Andre Greipel propustit će ostatak Proljetnih klasika zbog loma ključne kosti, kojeg je pretrpio u završnici jučerašnje utrke Milano – San Remo.

Nijemac je danas bio podvrgnut operativnom zahvatu te se oglasio putem Twittera: „nisam htio da na ovakav način završim Milano – San Remo,“ dodavši kako je pad na 4 km do kraja ostavio njegovu momčad bez dobrog rezultata za koji su se borili cijelog dana.

Jasper De Buyst, koji je imao debitantski nastup na ovom klasiku, rekao je kako je pad uzrokovalo proklizavanje prednjeg točak na spustu niz Poggio prilikom kojeg je zakačio i Greipela.

Za razliku od Marka Cavendisha (Dimension Data), ovaj pad nisu uhvatili objektivi kamere. Prilikom pada preko Britanca je preletio Anthony Turgis (Cofidis) koji je također pretpio lom ključne kosti, dok je treći sudionik Guillaume Bonnafond završio utrku s višestrukim posjekotinama.

EF Drapac Cannondale izgubio je tri vozača u dva pada na jučerašnjoj utrci. Mitch Docker sudario se s Lukaszom Wisniowskim (Team Sky) u feed zoni. Nakon pada nijedan od pomenute dvojice nije nastavio utrku. U kasnijem incidentu Simon Clarke je zajedno s Danom McLayom pao na spustu 45 km prije cilja. Clarke se zabio u kameni zid, a na Twitteru se oglasio porukom:

„Nažalost slomljena su mi tri kralješka, ali gledajući s vedrije strane uživao sam jedući pizzu u kolima hitne pomoći.“

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More