World cup – Downhill Lošinj 21. – 22. travnja 2018.

Tristotinjak natjecatelja iz zemalja cijeloga svijeta od 21. do 22. travnja 2018. godine spuštat će se 1,8 km dugim stazama i vidikovcima otoka vitalnosti, natječući se u ekstremnoj biciklističkoj spust utrci World cup – Downhill Lošinj. 

Kako bi kvalitetno najavili utrku te predstavili turističku važnost organizacije sportskih manifestacija za destinaciju, 27. ožujka 2017. godine s početkom u 12:00 sati u Hotelu Bellevue u Malom Lošinju, Ministar turizma Republike Hrvatske Gari Cappelli, obnašateljica dužnosti gradonačelnika Grada Malog Lošinja Ana Kučić te predstavnici Mountain Bike Trbovlje, Atletskog kluba Lošinj, Lošinj Hotels & Villas i Turističke zajednice Grada Malog Lošinja održat će tiskovnu konferenciju.

World cup- Downhill Lošinj smatra se unikatnom utrkom obzirom da će natjecatelji pedalirati kroz urbano područje što će biti prvi slučaj u svjetskom kupu. Također, Red Bull Media House te 19 televizijskih kuća koje će otkupiti prava prijenosa, prijenosom uživo omogućit će prijenos u 99 zemalja, a očekuje se da će utrku uživo pratiti više od milijun gledatelja.

Uvodno u World cup- Downhill Lošinj 2018., i ove godine tradicionalno će se održati četvrti Downhill Lošinj. Nakon pregleda staza i službenog treninga, 23. travnja 2017. u Velom Lošinju će s početkom u 13:30 sati započeti četvrto izdanje brdsko biciklističkog spusta i to sprint dionicom s vrha brda Sv. Ivan, na nadmorskoj visini od 250 metara, s najljepšim pogledom na arhipelag, a nastavit će se šljunčanim i kamenitim stazama koje vode do cilja na samoj obali Velog Lošinja. Utrka se vozi u pet kategorija; veteranskoj, amaterskoj, juniorskoj, ženskoj i elitnoj konkurenciji te se boduje za svjetsku ljestvicu. Rezultati spusta također će se bodovati i za Prvenstvo Hrvatske te za Kup Slovenije.

Ekstremno biciklističko natjecanje ili spust 'Downhill' nastalo iz proljetnih treninga slovenskih biciklista, održat će se u organizaciji Atletskog kluba Lošinj i  Mountain bike kluba iz Trbovlja, uz punu podršku Grada Malog Lošinja, Lošinj Hotels & Villas i Turističke zajednice Grada Malog Lošinja.

Biciklistički vikendi, miomirisne staze otoka vitalnosti s jedinstvenim pogledom, zanimljive prepreke šumskih putova te profesionalna organizacija brdsko- biciklističkih utrka, privući će brojne natjecatelje, ali i gledatelje iz cijeloga svijeta. Organizatori i sudionici s veseljem iščekuju ovogodišnju, ali i utrku u 2018. godini, u vrhunskoj suradnji i organizaciji.

Stazu utrke Downhill Lošinj možete pogledati OVDJE.   

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More