Celano doživio nesvakidašnju ozljedu

Čuli smo bezbroj izgovora zbog kojih se vozači nisu pojavili na startnoj liniji utrke ili su odustali prije prolaska linijom cilja, ali vozač španjolske Caja Rural momčadi Danilo Celano imao je jako dobar razlog zbog kojeg nije nastupio na La Routa d'Occitanie prošlog četvrtka.

Celano je trebao biti dio sedmeročlane ekipe Caje Rural na prvoj etapi Cap Decouverte, ali je tim morao pronaći zamjenu nakon što je Celano zadobio tešku reakciju na ubod insekta.

Momčad je na svom Twitter profilu objavila sliku talijanskog bicikliste sa zatvorenim lijevim okom uz opis: „Danilo Celano neće moći nastupiti sa svojim suvozačima na La Route d'Occitanie zbog malog problema s insektom koji ga je udaljio od vožnje bicikla L Brz oporavak!“

Celano nije jedini vozač koji je pretrpio tešku alergijsku reakciju na ubod insekta ove godine. Naime, Sander Armee (Lotto Soudal) muku je mučio tijekom prvih nekoliko etapa Gira budući da ga je osa ubola nakon prezentacije timova.

Budući da je njegova momčad član MPCC grupacije, Armee nije smio dobiti medicinski tretman kortizonom kako bi se otek povukao. Međutim, snažni vozač je izašao kao pobjednik i uspio odvesti čitav Giro d'Italia do posljednje etape u Rimu.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More