Sagan predvodi snažnu Bora-Hansgrohe na prvoj utrci sezone

Sagan predvodi snažnu Bora-Hansgrohe na prvoj utrci sezone

Peter Sagan stigao je u Australiju na Santos Tour Down Under, a momčad Bora-Hansgrohe je potvrdila da će svjetski prvak kao podršku imati snažnu ekipu koja uključuje nove vozače Pete Kennaugh i Daniel Oss. Također u sedmoročlanoj ekipi za prvu WorldTour utrku 2018. godine su Sam Bennett, Jay McCarthy, Maciej Bodnar i Rüdiger Selig.

Sagan je napravio i sezonu 2017. otvorio utrkom Tour Down Under, a prvi nastup u Australiji imao je 2010. godine kada je bio mladi vozač momčadi Liquigas. Od tada je uspio osvojiti 101 utrku, uključujući tri svjetska naslova, ali još nije stigao do etapne pobjede na TDU. Završio je kao treći i četvrti na etapama u 2010. godini, a prošle godine je završio kao drugoplasirani na tri etape iza Caleb Ewana koji je dominirao sprintevima.

Ove godine, Saganu će se ponovno glavna konkurencija biti Ewan, a tu su još Andre Greipel (Lotto-Soudal) i Elia Viviani (Quick-Step Floors) koji su potvrdili svoj nastup u Australiji.

Sagan i Bora-Hansgrohe bili su dio prvog vala vozača koji su stigli u Adelaide na pripreme za Tour Down Under u petak. Ostali timovi će stići iz Europe u narednim danima kako bi se prilagodili australskom ljetu, dok će većina australskih vozača sezonu otvoriti na državnom prvenstvu u nedjelju.

Šestodnevni Tour Down Under za mušku kategoriju započinje 16. siječnja, a tu je People's Choice Classic kriterijum koji će poslužiti kao zagrijavanje 14. siječnja. Četverodnevni Tour Down Under u ženskoj konkurenciji započinje 11. siječnja i prethodi muškom.

Direktor utrke Mike Turtur se nada da će vidjeti veliku borbu za pobjedu na Willunga Hill usponu na kraju etape broj 5.

"Očekujemo još jedan agresivan nastup na utrci od Sagana", rekao je Turtur. "Prije sedam godina smo vidjeli Sagana u napadu na posljednjem usponu na Willunga Hill, završivšio je peti, boreći se s Cadel Evansom, Alejandro Valverdeom i Luis Leon Sanchezom. Utrka i navijači su spremni za nešto posebno kada se on pojavi."

Kennaugh i Oss imat će debitantski nastup u novim bojama Bora-Hansgrohe. Kennaugh je došao iz Team Skya, dok je Oss stigao iz BMC-a za potporu Saganovoj ekipi na proljetnim klasicima.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More