Čelnici Tour De France namjeravaju ukinuti hostese na utrkama

Organizatori Tour de Francea planiraju ukinuti hostese na ovom trotjednom Grand Touru.

Korištenje podijskih djevojaka sve je više kontroverzno pitanje, a Vuelta a España utrka koju također organizira asocijacija Tour de France, ne koristi ih od izdanja 2017. Časopis The Times izvijestio je u četvrtak kako asocijacija trenutačno razmatra ukidanje hostesa na podijima.

 

Do sada su tradicionalno hostese nagrađivale te uručivale kvalifikacijske dresove na kraju svake etape. Također. nekoliko drugih sportova poput Formule 1 i pikada odlučilo je prestati s ovakvim načinom „podijskog“ nagrađivanja vodećih vozača. Biciklizam je jedan od rijetkih sportova koji još uvijek koristi djevojke na postoljima, a sve je veći pritisak da se taj trend zaustravi.

 

Tour Down Under u Australiji bio je jedan od prvih koji su ovaj običaj ukinuli. Umjesto toga, mladi juniorski vozači uručivali bi nagrade vodećima, te je taj trend široko i pozitivno prihvaćen. Razlog ovih prijedloga je sve nepovoljniji položaj djevojaka kao hostesa.

 

Tako je, prisjetimo se 2013 godine na utrci Tour of Flanders, svjetski prvak Peter Sagan uhvatio za stražnjicu hostesu na podiju. Kasnije je objavio video ispriku zbog incidenta.

 

Prošle godine, Jan Bakelants ispričao se zbog neprimjerenih komentara o djevojkama hostesama na Tour de Franceu. Direktor ove utrke Christian Prudhomme navodno je kontaktirao Bakelantov tim, Ag2r La Mondiale, zbog incidenta.


 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More