Decathlon stiže na World Tour u 2024

Decathlon je službeno najavio svoj dolazak na „World Tour“ utrke s timom Decathlon AG2R La Mondiale. Glasine o potpisivanju ugovora između ove tvrtke sportskom opremom i profesionalnim pelotonom ostvarile su se. Ovo sponzorstvo će trajati barem pet godina i osiguravati će timu bicikle Van Rysel, kacige i naočale.

Glasine o pridruživanju Decathlona profesionalnom biciklizmu kruže od početka ove godine. Nakon što je AG2R objavio da će od sljedeće godine voziti bicikle Van Rysel – i nakon oproštaja od Citroena – Decathlon je otišao korak dalje i postao glavni sponzor momčadi.

Objava je napravljena s velikom pompom iz sjedišnjice francuske tvrtke blizu Lillea. Sponzorstvo će povezati ove dvije strane barem idućih pet godina. Službeno ime momčadi bit će Decathlon AG2R La Mondiale Team, a koristit će bicikle, kacige i naočale od Van Rysela.

Konkretno, momčad će većinom voziti model Van Rysel RCR Pro, kako je postalo poznato prije nekoliko tjedana, dok će za kronometarskih utrka na vrijeme koristiti model FCR.

Momčad je provela određeno vrijeme sa intenzivnim testiranjima i istraživanjima u polju aerodinamike kako bi odabrala najbolje profile i pronašla pravi balans s ergonomijom. Također su uložili napore u laboratorijsko simuliranje stvarnih situacija, u revidiranje procesa nanošenja boje i u smanjenju težine.

Općenito, oprema će imati tri glavne boje. Dres će imati plave rukave i gornji dio u stilu Decathlona, dok je donji dio bijel. Hlače će biti crne, a rukavice i cipele bijele.

Momčad je također iskoristila priliku objaviti potpisivanje Victora Lafaya i Sama Bennetta za iduće dvije godine.

Ova suradnja dio je nove globalne strategije koju Decathlon promovira od prošle godine i značit će značajan financijski poticaj za momčad.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More