Certifikat “Prijatelj bicikliranja” uručen agenciji 404 iz Zagreba

Agencija 404 iz Zagreba prva je agencija u Hrvatskoj kojoj je uručen europski certifikat "Prijatelj bicikliranja".

404 se time pridružila novoj inicijativi društveno odgovornih kompanija u Europi čiji je cilj smanjenje stakleničkih plinova i utjecaj na zdravlje svojih zaposlenika. U Hrvatskoj certificiranje provodi Sindikat biciklista, a dosad je certifikat osim 404, uručen FER-u i Ericssonu.
 


“Poticanjem svojih zaposlenika, klijenata i partnera na korištenje biciklom kao prijevoznim sredstvom, agencija 404 služi kao pozitivan primjer zagovaranja i prakticiranja održivog oblika kretanja te odgovornosti prema zdravlju, okolišu i javnom prostoru, ali i uštedama”, izjavili su iz Sindikata biciklista.  
 


404 je od samih početaka prava bike-friendly agencija. Za njih je bicikl puno više od prijevoznog sredstva – to je svojevrsni simbol kulture koja se njeguje unutar agencije, ali je i simbol modernog života. Simbol kretanja, urbanosti i osviještenosti. Više od 60% agencije svakodnevno biciklira na posao. Velika većina njih ide i na sastanke – biciklom.

„Trudimo se razmišljati u dva smjera – digitalno i zeleno. Digitalno jer je digitalna transformacija svugdje oko nas. Želimo biti aktivnim sudionikom te transformacije, a ne samo promatrač. S druge strane, zeleno nam je jako važno. Želimo imati zdrave i osviještene kolege koji su zadovoljni sobom u uredu, ali i izvan njega. Bicikl se sjajno uklapa u tu filozofiju, a koliko smo bike-friendly možda najbolje govori činjenica da imamo uređen parking za bicikle, ali ne i za aute. I da, dok ovo pišemo naši kolege su na putu iz Zagreba do Labina – pogodite čime? Biciklom, naravno“, izjavio je Nikola Vrdoljak, direktor 404.

U Sindikatu biciklista provode program certificiranja, tzv. “cycle-friendly employer” organizacija, nakon što su postali koordinator certifikacije za Hrvatsku od strane Europske biciklističke federacije. Program se sastoji od konzultacija, evaluacije i samog certificiranja, a sve organizacije koje bi također željele postati “prijatelji certificiranja” mogu se javiti Sindikatu biciklista na info@sindikatbiciklista.hr.

Press: Tena Šarić, tena.saric@sindikatbiciklista.hr 

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More