Chris Froome: Usredotočen sam samo na pobjedu na Giru

Chris Froome kaže kako je svoj slučaj u vezi s povišenom razinom lijeka salbutamola ostavio po strani, i da je trenutačno usredotočen samo na pobjedu na ovogodišnjem Giru.

Inače Giro d'Italia starta ovoga petka kronometarskom etapom, te će se ukupno tri etape voziti ovdje. Zvijezda tima Sky, pobjednik četiri naslova Tour de France Chris Froome, svoju borbu za naslov počinje u Jeruzalemu u petak kada je na rasporedu pojedinačni kronometar na stazi duljine 9,7 km.


"Za mene, trenutno postoji samo ovo. Sve ostalo sam stavio u stranu“, rekao je Froome. "Kada pristupim startnoj liniji, samo razmišljam o utrci, i o osvajanju iste. Ne mislim o srpnju, i mom slučaju. Ovdje sam da bih dao svoje apsolutno najbolje u naredna tri tjedna."

 

Froomeov najveći rival i branitelj naslova Tom Dumoulin (Sunweb) izjavio je da je on na njegovom mjestu ne bi tu bio zbog svoga tima, i strožijih pravila.

 

Drugi, poput predsjednika UCI-a Davida Lappartienta, pozvali su Froomea da pričeka dok njegov slučaj ne riješi UCI sud. Ako kojim slučajem dokažu njegovu krivnju, Froome bi mogao izgubiti titulu Vuelta a España i riskirati bilo kakav rezultat na Giro d'Italia.

 

"Razumijem da svatko ima pravo na mišljenje", rekao je Froome. "Ne postoji ništa što kaže da ne bih trebao biti ovdje i utrkivati se". Dodao je.

 

Šef tima David Brailsford pridružio se timu na konferenciji za novinare.  Na upit novinara da li će ga otpustiti ako se dokaže krivnja protiv Froomea nije želio dati odgovor. "Sada ne želim odgovoriti", rekao je.

 

"Ovdje smo da poštujemo utrku, mi smo ovdje da razgovaramo o utrci", dodao je Brailsford. "Razgovarati o fantastičnom početku u Jeruzalemu i uživati ​​u tome što je ovdje! Sada bi trebali biti usredotočeni samo na utrku."

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More