Chris Froome operiran

Četverostruki osvajač Tour de Francea Chris Froome (34), koji je jučer teško ozlijeđen, operiran je u bolnici u Saint-Etiennu gdje će ostati još nekoliko dana, a potom bi liječenje mogao nastaviti u Velikoj Britaniji.

Britanski biciklist nesreću je doživio prilikom pregleda trase 4. etape utrke Critérium du Dauphine, koja biciklistima služi kao glavna provjera uoči Toura. Na jednoj nizbrdici Froome je pokušao obrisati nos i u tom trenutku je nalet bočnog vjetra skrenuo njegov prednji kotač te je izgubio kontrolu nad biciklom i pri brzini od 54 km/h udario je u zid kuće.

U nezgodi je doživio teške ozljede, slomio je butnu kost desne noge, lakat, nekoliko rebara, te je ozlijedio kuk. Sa helikopterom je prevezen u bolnicu u Saint-Etiennu, a operacija je trajala osam sati. Iz njegove momčadi Ineos poručili su da su ovo najteže ozljede koje je Froome pretrpio u svojoj karijeri, te da neće nastupiti na Tour de Franceu.

Froomeov cilj za ovu sezonu bio je da po peti puta osvoji Tour, čime bi se izjednačio sa rekorderima na utrci po Francuskoj Belgijancem Eddyjem Merckxom, Španjolcem Miguelom Indurainom, te Francuzima Jacquesom Anquetilom i Bernardom Hinaultom. Froome je osvojio Tour de France 2013, 2015, 2016. i 2017., a prošle godine slavio je njegov momčadski kolega Geraint Thomas, dok je on završio na trećem mjestu. 

Froome je jedan od rijetkih biciklista koji je osvojio sve tri Grand Tour utrke. Uz četiri pobjede na Touru, slavio je i na Giru d'Italia (2018) i Vuelti (2017), a to je uspijevalo još samo Merckxu, Hinaultu, Anquetilu, Talijanima Feliceu Gimondiju i Vincenzu Nibaliju, te Španjolcu Albertu Contadoru.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More