Kopaonik je i ove godine domaćin Trail i MTB trke

Zaljubljenici u planinsko trčanje (Trail) i brdski biciklizam (MTB) okupiti će se i ovog jula na tradicionalnim manifestacijama na terenima Nacionalnog parka "Kopaonik“ u periodu od 26. do 28. jula. Glavni događaji su brdska trka "Trail Race Kopaonik“ i MTB trka "Tri strane Kopaonika“.

Sportski vikend počinje već u petak (26. jul) kada je na programu otvaranje EKSPO zone sa izlagačima iz svijeta sporta, a tu su i besplatni organizovani izleti za učesnike do nekih od najljepših lokaliteta na Kopaoniku.
 


Drugi dan je subota (27. jul) koja je prepuna dešavanja. Događaj dana, brdska trka ”Trail Race Kopaonik” startovati će u 11 sati, a učesnici će moći da se opredijele za jednu od ponuđene dvije staze. Trka na 7 km (7K Kopaonika) namenjena je svima onima koji žele da se prvi put oprobaju u trail trčanju ili da jedostavno uživaju u trčanju kroz predivne predjele Nacionalnog parka. Tu je i trka na 15 kilometara (15K Kopaonika) namjenjena malo iskusnijim trkačima i onima koji bi da testiraju svoje mogućnosti.
 


Poslije svečanog proglašenja u popodnevnim satima na redu su dječija trka ”Trail Race Kids” i revijalna trka sa preprekama za bicikliste koja ujedno najavljuje nedeljno druženje biciklista u formi maratona koji je tokom godina postao glavno mjesto okupljanja svih onih koji vole vožnju na dva točka.
 


Maraton ”Tri strane Kopaonika” (28. jul) održava se šesti put i to pod sloganom ”Možeš i ti” koji za cilj ima da ohrabri sve one koji vole vožnju bicikle čak i rekreativno da dođu na Kopaonik i da se oprobaju na stazama ovog maratona.

 

 

"Znamo da reč maraton u nazivu takmičenja može da bude već prva prepreka za rekreativce kojima bi ovo bio prvi put da se oprobaju u vožnji bicikle u prirodi te smo se iz tog razloga odlučili da sprovedemo kampanju ”Možeš i ti” kojom ćemo prikazati da bez obzira na pol i godine ova trka predstavlja idealno mesto za uživanje u prirodi. Staza malog maratona ujedno je prilagođena apsolutnim početnicima, a dodatni sadržaji tokom vikenda na Kopaoniku garantuju dobar provod kako za pojedince tako i za učesnike koji dolaze porodično" –  naglašavaju iz sportskog udruženja ”Na sve strane” koje je organizator ovih događaja.
 


Za one učesnike koji već imaju iskustva u vožnji tu su staze srednjeg i velikog maratona, ali i trka parova koja predstavlja timsku trku koja se vozi na stazi malog maratona.

  • Mali maraton – 25 km (760 metara visinske razlike)
  • Srednji maraton – 54 km (1.980 m)
  • Veliki maraton – 71 km (2.700 m)

RANE PRIJAVE DO 31. MAJA

Više informacija možete pogledati na zvaničnim stranicama trka gdje su u toku i rane prijave za ove manifestacije koje traju do 31. maja, a učesnici se u tom periodu mogu prijaviti po najpovoljnijim uslovima.

Planinsko trčanje – http://trailracekopaonik.com/sr/naslovna/

MTB trka – http://www.tristranekopaonika.rs/sr/home/

 

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More