Ciklokros trener počinio samoubojstvo nakon pozitivnog doping testa

Belgijski ciklokros je potresla vijest o samoubistvu trenera nakon što su se doping testovi mladog vozača Fabio Verberckmoes pokazali pozitivnim na kortizon.

Prema izvješćima nekoliko medija, Fabio Verberckmoes je pozitivno testiran na kortizon, a testovi su obavljeni nakon što je osvojio drugo mjesto na utrci održanoj u Oleye blizu Liege. Nakon što je vijest došla do njegovog osobnog trenera Eddy V (ime nije potpuno navedeno), navodno je on počinio samoubistvo. Iza sebe nije ostavio oproštajno pismo, te tako nije potvrdio niti ponijekao svoju uključenost u doping mladog Fabia.

Verberckmoes je izbačen iz Cycling.be-Alphamotorhomes tima nakon što je utvrđen pozitivan doping test. Njegova obitelj smatra da je trener nekako bio uključen u doping.

"Fabio je imao novog trenera od sredine 12og mejseca. Bio je to netko izvan tima, tko me četeri mjeseca već vukao za rukav i molio da radi sa njim", rekao je Philippe Verberckmoes za Het Laatste Nieuws.

"Tri dana prije utrke u Oleye, gdje je Fabio uhvaćen u dopingu, trener je došao da ga pokupi od kuće, kako bi ga pripremio sa prvim "vitaminskim inekcijama". Pitao sam ga da li je to dozvoljeno, ali on je odbio moju zabrinutost. "Nema straha Phil. Ja sam to učinio toliko puta", rekao je bivši trener dok je Fabio ulazio u vozilo.

"Imao sam povjerenje u svog novog trenera. Nitko ni na sekund nije pomislio da on dopinguje Fabia.Kao i moj sin, ja sam potpuno šokiran. Sada možemo samo čekati da nas komisija Federacije pozove na saslušanje".

Fabio Verberckmoes bi mogao dobiti zabranu natjecanja na period od četeri godine, ako mu učešće u dopingu bude potvrđeno.

Vijest izvorno objavlejna na: CyclingNews.com 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More