Kraj istrage o pogibiji Michelea Scarponija, preminuo vozač kombija

Slučaj optužnice pokrenute protiv Giuseppea Giaconnia koji je prouzrokovao smrt talijanskog bicikliste Michelea Scarponija, je zatvoren budući da je vozač kombija preminuo od karcinoma.

Giaconni, koji je uzrokovao stravičnu prometnu nesreću prošle godine, preminuo je u 58. godini, izvjestio je portal Chronacheancona.it.

22. travnja 2017. Scarponi se uputio na kratku trening vožnju, nakon što se vratio kući u Filottrano s utrke Tour of Alps. Tijekom treninga na kobnom raskrižju vozač kombija ga nije uočio na cesti te se zabio u njega.  Scarponi je preminuo na putu do bolnici u kolima hitne pomoći, a iza sebe je ostavio suprugu Annu i mlade blizance Giacoma i Tommasa.

Tužilaštvo je protiv Giaconnia podnijelo optužnicu u vezi nesreće. Prešao je u Scarponijevu traku, a branio se kako je trenutno bio zasljepljen suncem što mu je smanjilo vidljivost. Međutim, kasnije se ispostavilo kako je tijekom nesreće koristio mobitel.

Giaconniev ispraćaj zakazan je za srijedu, 14. veljače u poslijepodnevnim satima. Iza sebe je ostavio suprugu Danielu i kći Cristinu.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More