Ewanu druga etapna pobjeda na Tour Down Under

Photo: www.cyclingtips.com

Caleb Ewan (Lotto Soudal) je došao do svoje druge etapne pobjede na Tour Down Underu u petak na Murray Bridgeu.

Ewan je odradio fantastičan sprint i pobijedio irskog prvaka za dužinu bicikla iako je Sem Bennett imao savršen „lead-out“ od svoje ekipe Deceuninck-QuickStep. Jasper Philipsen (UAE Team Emirates) je bio treći.

Richie Porte (Trek-Segafredo) se borio sa bočnim vjetrovima prema kraju utrke, ali je završio sigurno u pelotonu i zadržao svoje ukupno vodstvo, iako je prvak iz 2019. Daryl Impey (Mitchelton-Scott) postigao tri bonus sekunde u prolaznom sprintu i tako došao na tri sekunde od lidera utrke. Team Sunwebov Rob Power je također osvojio bonus sekundu u prolaznom sprintu i došao na osam sekundi od lidera na trećem mjestu.

Ewan je odlično prošao zadnjih kilometar ipo do cilja koji su bili zahtjevni tehnički. Deceuninck-QuickStep je preuzeo čelo pelotona sa Bennettom na udaljenosti od 5 km i sigurno vodio Irca kroz završne prepreke, dok je Danac Michael Morkov vodio kroz posljednji uski zavoj s Bennettom blizu na kotaču.

Irac je lansirao svoj sprint na 200 metara od cilja gdje je odmah napravio razmak, ali nije bio dovoljno dobar za Ewana, koji je sišao s njegovog kotača i sprintao lijevom stranom ceste. Lako je projurio pored Bennetta, koji je spustio glavu dok je prelazio liniju, dok je njegov australijski rival slavio.

"Bio je to vrlo težak zavoj prije cilja", rekao je Ewan nakon pobjede. "Ali da budem iskren, sviđa mi se kad ima malo skretanja, pomalo tehničkog završetka. Upravo sam rekao svom posljednjem kolegi da me stavi na kotač Sama Bennetta, i to je učinio. Zapravo sam bio van ceste nekoliko trenutaka prije toga, ali srećom još je bio tu i ostavio me točno na kotaču. Upravo tamo sam želio biti u tom zadnjem zavoju."

Ewan bi mogao imati još jednu priliku za treću pobjedu prije nedjeljnog finala na brdu Willunga, ali kaže da će mu trebati bolje noge za penjanje nego što je imao posljednji put kad je utrka tamo završila.

"Sutra je jedan od onih dana koji bi mogli ići u bilo kojem smjeru", rekao je. "Posljednji put kad smo odradili posljednji dio utrke, otpao sam na usponu, pa se sutra nadam boljim nogama."

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More