Članovi Biciklističkog kluba Kastel iz Banjaluke otvorili su novu sezonu

Tridesetak članova kluba okupilo se na svojevrsnom startu i posle zajedničke vožnje ekipa se podelila u dve grupe. Jedna grupa je vozila brdskim stazama, a druga putem do Borje i nazad.

"Bila je ovo rekreativna tura i nas 30-ak se okupilo na početku, dok će nam se u nastavku sezone pridružiti još članova koji su sada bili sprečeni da se pojave.

Prva zajednička tura bila je odlična i mi koji smo se odlučili za brdsku vožnju prevalili smo 60 kilometara uz visinsku razliku veću od 1.000 metara, a drumaši su napravili 100 kilometara u dva smera, što je bilo odlično za ovaj put", izjavio je biciklista i član upravnog odbora kluba Mile Šikman.
 


Prema njegovim rečima, postoji veliki interes građana Banjaluke za ovu vrstu biciklizma.

"Tokom našeg okupljanja mnogo ljudi nam je prilazilo i raspitivalo se, tako da smo pomalo iznenađeni tolikim interesovanjem, što nas raduje, jer to znači da će nas biti još više narednih meseci, kada planiramo brojne aktivnosti.

Uvijek tražimo nove izazove i nove staze kojima ćemo voziti i takmičiti se.

Sezona nam traje od ranog proljeća do kasne jeseni. Aktivnosti su nam skoro svakodnevne i organizujemo kraće i duže vožnje po Banjaluci, okolini, ali i u inostranstvu", rekao je Šikman.

Klub je inače osnovan 2014. godine sa ciljem da se bavi amaterskim biciklizmom, a jedno vreme njegovi članovi su se takmičili i u sportskom delu.

Društvene mreže

Članovi kluba povezani su na društvenim mrežama, gde pronalaze sve informacije vezane za aktivnosti.

"Zbog lakše komunikacije, napravili smo grupe na "Fejsbuku" i "Viberu", tako da svi naši članovi na vreme dobijaju obaveštenja o svim aktivnostima kluba, poput treninga i vožnji " – kazao je Šikman.

Danijel Glišić

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More