Tonelli do pobjede u Crikvenici

Današnja četvrta etapa vožena Jadranskom magistralom od Starigrada do Crikvenice je pružila mnogo za vidjeti.

Utrka je bila vrlo mirna, a peloton se nije previše brinuo za sedam bjegunaca među kojima je bio i Slovenac Janez Brajković iz Adria Mobila. Među bjeguncima nije bilo vozača koji su mogli utjecati na velike promjene u ukupnom poretku. Brajković je bio najbolje plasirani vozač u ukupnom poretku, ali sa nešto više od 13 minuta zaostatka za vodećim.

Za mnoge bicikliste je ovo trebala biti etapa odmora i oporavka kako bi noge bile što spremnije za sutrašnju kraljevaku etapu s ciljem na Učki.
 


Alessandro Tonelli (Bardiani CSF) je bio prvi vozač koji se sam odvojio od ostatka te tako probao doći u cilj. 30-ak sekundi prednosti na 4 kilometra do cilja je bila obećavajuća prednost za talijana. Tonelli je imao dobru računicu te tako došao do jedne od najvećih pobjeda u svojoj karijeri.

Na drugom mjestu se našao njegov timski kolega i sunarodnjak Enrico Barbin dok je treće mjesto pripalo Jan Tratniku, slovencu iz ekipe CCC.

Vodeći Bjelorus Kanstantsin Siutsou (Bahrain Merida) je utrku lagano priveo kraju te tako zadržao kockastu majicu.

Treba napomenuti kako Giacomo Nizzolo (Trek Segafredo) nije nastupio na etapi zbog jučerašnjeg odustajanja.

Sutra je na rasporedu peta etapa Rabac-Učka koja bi mogla donesti promjene u ukupnom poretku.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More