Costa na biciklu svega 3 mjeseca nakon amputacije noge

Adrien Costa ponovno vozi bicikl svega tri mjeseca nakon što su mu liječnici zbog velike nezgode na penjanju amputirali nogu.

Bivši vozač Hagens Berman Axeon tima doživio je stravičnu ozljedu tijekom penjanja na stijenu u Kaliforniji u srpnju ove godine. Tijekom penjanja na Mount Conness u Mono Countryu, kamen od dvije tone se urušio i zdrobio Costinu nogu.

Stupanj ozljeda liječnicima nije dao drugog izbora, nego da amputiraju nogu mladog Amerikanca i time mu spase život.

Danas, manje od tri mjeseca nakon nesreće, Costa se vratio penjanju i vožnji bicikla. Sportska marketinška agencija Corso, koja zastupa Adriena, objavila je na Twitteru fotografiju mladića u akciji uz opis: „Dobrog čovjeka je nemoguće zaustaviti!“

Costa nije nastupao s Hagens Berman Axeon momčadi od 2017. kada se odlučio povući iz biciklima i posvetiti drugim stvarima.

Slovio je za najperspektivnijeg američkog biciklistu, a u prilog tome govore pobjede na Tour of Utah i trijumf u generalnom poretku na Tour de Bretagne 2016. Iste godine Costa je također bio na probi u World Tour ekipi Etixx QuickStep.

Nakon nesreće njegova bivša momčad osnovala je fondaciju za njegov oporavak. Udruga je prikupila 128 tisuća dolara za liječenje, a njen rad podržali su Romain Bardet, Nathan Haas, Michael Valgren i Eddy Merckx.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More