Cerović ispred Absalona

Jučer je u Francuskoj održan tradicionalni jednodnevni Grand Prix Classic “Oko Alpa” na kome je nastupilo 170 profesionalnih biciklista iz velikog broja “Pro Tour timova” koju je zbog neprekidne kiše i lošeg vremena, karakterisao veliki broj odustajanja, pa je trku završilo samo 40 biciklista među kojima je i crnogorski reprezentativac Goran Cerović.

Cerović je trku završio oko 20 mjesta, a ono što je bilo zanimljivo je to da je na ovoj trci crnogorski reprezentativac bio bolji od dvostrukog Olimpijskog pobjednika i najboljeg bicikliste svijeta Juliena Absalona.

Konačno mi se vraća dobar osjećaj u nogama i prezadovoljan sam današnjom najtežom trkom. Veliko mi je bilo zadovoljstvo takmičiti se sa Olimpijskim šampionom i gledati ga kako se “muči” na jakim usponima, da bi na cilju ostao daleko iza mene”, izjavio je nakon završene trke Goran Cerović.

U Francuskjoj se zahuktala ovogodišnja biciklistička sezona, a samim tim slijede i novi izazovi za crnogorskog reprezentativca.

Narednog vikenda na programu je nekoliko kupova Francuske, sve do Šampionata Crne Gore u Pljevljima za 2017. godinu.

Branko Hajduković

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More