Još jedna etapna pobjeda za Adria Mobil Cycling

Danas je završila međunarodna utrka "Tour of North Cyprus" – s novom etapnom pobjedom momčadi Adria Mobil Cycling! Dušan Rajović porijeklom iz Srbije osvojio je prvu utrku u ovoj sezoni, Jon Božić je osvojio ukupne klasifikacije, a momčad Adria Mobil Cycling osvojila pobjedu u timskim klasifikacijama. Odličan vikend za AMC!

Ovo je uistinu fantastičan početak sezone za Adria Mobil Cycling i možemo se nadati da će ekipa tijekom cijele sezone nastaviti ovim tempom. Konačni ishod 3-dnevne utrke "Tour of North Cyprus" je:

  • Dvije etapne pobjeda Jon Božića i Dušana Rajovića
  • Jon Božič osvojio je ukupni poredak
  • Gašper Katrašnik je pobjednik klasifikacije po bodovima
  • Adria Mobil Cycling je pobjednik u kategoriji timova.


 


Najveći junak utrke je Jon Božič koji je na prvom danu uzeo žuti dres s nevjerojatnim solo napadom i zadržao prednost sve do kraja. Gašper Katrašnik je također napravio fantastičan posao, te pobjednik današnjeg kriterija Dušan Rajović. Jučer je bio drugi, i danas nije dopustio nikakva iznenađenja. Osvojio je sprintom ispred u manje grupe, a Gašper Katrašnik i Žiga Grošelj su također bili s njim.

Tim je savršeno odradio posao i svi su vozači pokazali koliko su dobro pripremljeni. Sada će se vratiti kući i napraviti posljednje pripreme pred klasike koji ih čekajuk u Istri.
 


"Posljednja etapa bila je kriterijska. Ovo je bio posljednji dan uspješnog zimskog trening kampa i prva dva dana utrke, koja smo htjeli okončati s još jednim fantastičnim rezultatom – i tako smo i učinili. Vozači su odmah napadali od samog početka, uskoro je formirana skupina od oko deset vozača. Katrašnik, Grošelj i ja bili smo u toj skupini. Imali smo jak tempo sve do kraja, a utrku sam završio sprintom koji mi je donio pobjedu. Utrka je bila vrlo uspješna i jedva čekamo da svoju formu predstavimo na klasicima u Istri", izjavio je Dušan Rajović poslije utrke.

"Vjerujem da smo opet pokazali da smo jako dobar tim. Imali smo sve pod kontrolom, a također i tri vozača u bijegu. Dečki na začelju su se pobrinuli da smo sigurni naprijed. Stvarno sam uzbuđen zbog moje prve pobjede u elitnoj kategoriji. Osjećaji koje sam doživio tijekom vožnje u žutoj majici su neopisivi, pogotovo jer sam je uspio zadržati i odnijeti kući. Želim što češće doživjeti te osjećaje. Na pravom smo putu, a na sljedeće utrke idemo s punom motivacijom", izjavio je Jon Božić, pobjednik utrke.

Srečko Glivar, sportski direktor Adria Mobila imao je za izjaviti: "Naš tim je napao punom snagom, htjeli smo napraviti još jedan dobar trening prije no što se vratimo kući, gdje vremenski uvjeti nisu tako dobri. Agresivna vožnja se isplatila i osvojili smo još jednu etapnu pobjedu! Zadovoljni smo s našom avanturom na Cipru. Dečki su u dobroj formi i imamo dobar osjećaj pred sljedeće utrke u Sloveniji i Hrvatskoj Istri".

Adria Mobil Cycling
Photos: Facebook / race page and riders

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More