Dave Brailsford napušta INEOS Grenadiers

Službeno je potvrđeno ono što se već dugo vremena pretpostavljalo. Dave Brailsford, osnivač legendarnog Team Sky-a koji je odveo Veliku Britaniju na vrh cestovnog biciklizma nakon što je isto postigao na velodromima, više nije dio strukture INEOS Grenadiers, tima u kojem se i dalje pojavljivao kao sportski direktor.

Da li Dave Brailsford prelazi iz biciklizma u nogomet?

Kraj jedne ere za INEOS Grenadiers s odlaskom Davea Brailsforda iz njihove strukture, koji je bio na čelu ekipe od osnivanja Team Sky-a 2010. godine u nastojanju da prenese na cestu uspjehe postignute na čelu britanskog biciklizma na stazi, postavljajući Veliku Britaniju kao Svjetske vladare velodroma.

I naravno, uspio je prenijeti model, pokrenuvši novu eru u biciklizmu primjenom više znanosti u sport, od najnovijih metoda treninga, pažljive prehrane, odmora biciklista, itd. sve one male detalje koji prije nisu bili uzeti u obzir jer su smatrani sitnicama, a koje su počeli njegovati pod pretpostavkom da mnogo malih dobitaka može dovesti do velikog dobitka, uvodeći termin “marginalni dobitci”.

Međutim, nakon što je tim kupio INEOS, njegova uloga na čelu tima počela je blijedjeti. Viđen je sve manje na utrkama, a više u upravljajućim zadacima, nešto što većina trenutnih menadžera timova mora trpjeti. Međutim, ulazak INEOS-a dodatno je razvodnio njegovu ulogu na čelu tima, postajući sve važniji u organizacijskoj shemi INEOS Sports, odjela naftne tvrtke odgovornog za sportsko sponzorstvo općenito.

Kada je prije nekoliko mjeseci postalo poznato da INEOS ulazi u dioničarstvo Manchester Uniteda, već su se čule mnoge glasine koje sugeriraju da bi osoba namijenjena zauzimanju važnog položaja u organizacijskoj shemi legendarnog engleskog kluba bila Dave Brailsford. Sada je njegovo potpuno odvajanje od biciklističkog tima službeno, što bi bio prethodni korak prije njegovog prelaska u nogomet, iako bi ovu posljednju točku još trebalo potvrditi, jer bi, u načelu, i dalje obavljao isti posao kao i u posljednje vrijeme u INEOS Sports.

Burna zima u redovima biciklističkog tima s odlaskom Brailsforda prethodila je ostavkom u rujnu prošle godine još jedne povijesne figure poput Roda Ellinwortha, koji je obavljao efektne upravljačke zadatke za INEOS Grenadiers svakodnevno.

Brailsford se oprostio od tima tijekom posljednje koncentracije prije početka sezone koja se održala na Mallorci. Sada će svakodnevne zadatke tima, ulogu koju je Ellinworth obavljao, preuzeti John Allert, koji se već pojavljivao u organizacijskoj shemi kao glavni direktor, a podržavat će ga dr. Scott Drawer kao direktor izvedbe i Steve Cummings kao sportski direktor.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More