Sportski savezi podržavaju dugoročne planove za Europska prvenstva u više sportova

Predstavnici savezakoji sudjeluju na Europskom prvenstvu u više sportova okupili su se u Ženevi kako bi potvrdili svoju dugoročnu predanost događaju nove generacije i raspravili kako nastaviti graditi na uspjehu Münchena 2022. u sljedeća tri izdanja (2026., 2030. , 2034).

Predstavnici sedam Europskih i međunarodnih sportskih federacija (Confédération Européenne de Volleyball, European Canoe Association, Union Européenne de Cyclisme, European Rowing, International Federation of Sport Climbing, European Table Tennis Union i Europe Triathlon) udružili su se s European Championships Management (ECM) kako bi pregledali ključne teme vezane uz domaćinstvo, sponzorstvo i sportski program.

ECM je predstavio napredak u procesu odabira domaćina događanja za izdanja 2026. i 2030., potvrđujući da se trenutno vode napredni razgovori s odabranim kandidatima. Predviđa se da će domaćini za 2026. i 2030. biti odabrani u brzom uzastopnom nizu kako bi se pružila stabilnost dugoročnim planiranjem projekta i omogućio daljnji razvoj koncepta Europskih prvenstava.

Svaka od Federacija predstavila je grupi svoje pojedinačne obveze prema dugoročnoj budućnosti Europskih prvenstava. Union Europenne de Cyclisme (UEC) prvi su nedavno javno objavili svoj dugoročni sporazum o sudjelovanju za Europska prvenstva 2026., 2030. i 2034., uključujući Europska prvenstva u biciklizmu u svih pet Olimpijskih disciplina.

Sudionici su također raspravljali o sportskom programu i dodavanju novih sportova ili ponovnom uključivanju sportova za 2026. i 2030.

ECM je predstavio napredak u prilikama za komercijalna partnerstva vezana uz sponzorstvo i medijska prava tijekom izdanja 2026. i 2030.

Sudionici federacija izjavili su sljedeće na kraju sastanka: “Zadovoljni smo napretkom koji ECM postiže u razgovorima s gradovima kandidatima za 2026. i 2030. i ohrabreni smo istraživanjem komercijalnih prilika za buduća izdanja. Ostajemo snažno posvećeni dugoročnoj viziji stvaranja događanja koja će privući pažnju, biti obavezna za prisustvo, višesportska i koja će elevirati prvake Europe, i vidimo vrlo svijetlu budućnost zajedno.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More