Degenkolb otvorio sezonu dvostrukom pobjedom

Dvostruka pobjeda Johna Degenkolba na utrci Challenge Mallorca pomogla je njemačkom specijalisti za klasike da iza sebe ostavi razočarenja i ozljede iz 2017. te da s novim optimizmom gleda prema proljeću 2018.

Uz podršku suvozača koji će s njim nastupiti na Paris-Roubaix, Degenkolb je pobijedio na utrci Trofeo Campos u četvrtak, a potom i na nedjeljom Trofeo Palma s dobro izvedenim brzim sprint završnicama.

'Dege' je natrag i razumljivo oduševljeno slavi uspješan početak sezone sa suvozačima iz Trek-Segafredo tima nakon rezultatski siromašne 2017.

"Vjerujem da nakon svake oluje dolazi sunce", rekao je 29-godišnji njemački biciklista

Njegova vlastita razočarenja iz 2017. godine odrazila su se na i na tim Trek-Segafredo. Dok je umirovljenje Alberta Contador završilo kao prava bajka, američka WorldTour momčad prošle je sezone bila slaba.

"Imali smo mnogo postolja u 2017. godini, ali svega 18 pobjeda. Tim kao što je Trek-Segafredo bi trebao postići više", kaže Degenkolb. "Ako uspijemo pretvoriti 50 posto naših drugih mjesta od 2017. u pobjede, onda ćemo biti prilično visoko na UCI ljestvici.“

"Mislim da je ovo prvi put da sam pobjedio prve dvije utrke u sezoni", rekao je u nedjelju Degenkolb. "Ovaj poseban osjećaj mi je toliko nedostajao prošle sezone, a sada sam ga ostvario 2 puta u samo par dana. Zaista je lijepo vratiti se na pobjedničke staze."

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More