Druga utrka Balkanskog Downhill Cup-a na stazi u Nacionalnom parku Pelister

U Nacionalnom praku Pelister u Makedoniji proteklog vikenda, 02. i 03. juna, održana je druga po redu međunarodna biciklistička utrka Balkanskog Downhill Cup-a na kojoj je nastupilo pedeset i šest takmičara u više kategorija.

Pored domaćina, učešće na takmičenju su uzeli i takmičari iz Rumunije, Bugarske, Austrije, Crne Gore, Srbije i Grčke, dok su Bosnu i Hercegovinu predstavljali takmičari iz sarajevskog downhill kluba Savages Crew.
 


Takmičenjem su dominirali bugarski takmičari, dok su naši predstavnici ostvarili solidne rezultate. Amar Brdarević je u klasi Junior zauzeo deveto mjesto, dok su Medin Muslić i Edin Ćehović u klasi Masters zauzeli peto, odnosno šesto mjesto.

Po klasama najbrži su bili:

Klasa Hobby: Dodikj Stefan (Makedonija) 3:41.22
Klasa Masters: Milan Dimov (Bugarska) 3:53.60
Klasa Women Hobby: Izabela Yankova (Bugarska) 4:10.06
Klasa Junior: Yordan Anchev (Bugarska) 3:19.38
Klasa Elite i ukupan poredak: Stivian Gatev (Bugarska) 3:07.11P
 


Podsjećamo da je Savages Crew Sarajevo u saradnji s kolegama iz Bugarske, Rumunije, Makedonije, Grčke i Kipra pokrenuo projekt Balkanskog Downhill Cup-a, koji je odlična prilika za sve zemlje Balkanske Biciklističke Federacije BCU da podrže svoje lokalne utrke i pridruže ih ovom perspektivnom projektu što bi sigurno doprinjelo još većoj i kvalitetnijoj popularizaciji ove vrste biciklizma u regiji.

Naredna, odnosno treća po redu, utrka Balkanskog Downhill Cup-a će se držati u Pamporovu u Bugarskoj 21. – 24. juna, a nakon toga se Balkanski Downhill Cup seli kod nas, tačnije na planu Trebević gdje će 30. juna – 01. jula biti održana utrka TrebaDH 2018.

TrebaDH 2018 je registriran kao UCI (Union Cycliste Internationale) C2 DHI utrka, te će se pored državnogprvenstva Bosne i Hercegovine i Balkanskog Downhill Cup-a, bodovati i za Downhill Cup Hrvatske.

Zbog međunarodnog karaktera i UCI klasifikacije, na utrci se očekuje jaka konkurencija i veliki broj takmičara iz regiona.

Pored takmičarakog dijela momci iz Savages Crew Sarajevo pripremaju i mnoštvo popratnih sadržaja kako bi se svi posjetioci ugodno osjećali i proveli lijep vikend u prirodi.

Detaljan program će biti najvaljen u narednim danima.

Fotografije: Petar Tasevski (www.petartasevski.com

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More