Lažni mitovi o treninzima

Razlučivanje dobirh i loših savjeta o treninzima prvi je važan korak na putu ka odličnoj formi.

  U nastavku Vam donosimo nekoliko najčešćih savjeta koji nisu loši kako se možda učinilo na prvi dojam.

Treninzi snage su loši za bicikliste

Mnogi biciklisti imaju strah od odlaska u teretanu. Jedan od glavnih razloga tomu svakako je lažna pretpostavka da će treniranje u teretani sa sobom donijeti nepotrebno povećanje tjelesne težine, što će se u konačnici loše odraziti na njihovu formu.

Međutim to nije istina, strukturirani treninzi u teretani vode povećanju snage i stabilnosti na biciklu. Posebno ukoliko ste fokusirani na vježbanje mišića u donjem dijelu tijela.

Hrana je varka

Definitivno jedna od najčešćih tema u svijetu sporta je pravilna ishrana. Nedovoljno unošenje hrane u svrhu očuvanja željene tjelesne težine je laž.  Jednostavno usporedite svoj organizam s automobilom, ako nema dovoljno goriva nećete stići na odredište. Nedostatak hranjivih tvari dovest će do toga da nećete moći vući u trenutcima kada to bude potrebno, posebno da dugim rutama.

Duge zimske vožnje su osnova za odličnu sezonu

Već odavno u biciklističkom svijetu kruži priča kako su duge vožnje u zimskim mjesecima put do uspješne sezone. Međutim takve iscrpljujuće vožnje nisu uvijek najbolji omjer uloženog i dobivenog.

Implementacijom kraćih i intenzivnijih vožnji u svoj trening plan kao što su intervali povećat ćete eksplozivnost i znatno bolje izbrusiti svoju formu, nego što bi to postigli dugim laganim vožnjama.

Svaku vožnju moram objaviti na Stravu

„Ako nije na Stravi, nije se dogodilo,“ definitivno je rečenica koju je svatko od nas čuo. Međutim, brojevi s power meter i heart rate monitora nisu jedino mjerilo po kojem trebate trenirati.

Vožnja po osjećaju je još uvijek jako koristan način, a uz to ne zahtjeva nikakva  novčana ulaganja. Uspostavljanje tempa prema načinu na koji vaše tijelo reagira u pojedinim situacijama (npr. lakoća pričanja dok vozite)  može vam donijeti veliki uspjeh.

Ako Vas tehnologija izda na vožnji dobro je znati da trening možete odraditi jednostavno slušajući svoje tijelo.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More