MTB Kamp na otoku Krku sa Matthiasom Grickom

Kako se približava početak MTB sezone, naše misli usredotočene su na utrke. Ako smo tijekom zime bili vrijedni, trenirali i zgradili bazu, tada, naravno, zanima nas kako stojimo s tehnikom. A trening kampovi su najbolji odgovor na ovo pitanje.

Izgleda da je Valamar ove godine organizira nešto slično. Hotelski kompleks koji je doveo brdski biciklizam u Istru i Kvarner. Osim što je odlično kao sportski prostor za profesionalce sa treninzima pred natjecanja, to je odlična prilika za provođenje slobodnog vremena za rekreativce u potrazi za novim destinacijama za svoj hobi. Hoteli i turistička naselja Valamar imaju sedam specijaliziranih biciklističkih hotela koji nude vrhunsku uslugu biciklističkim gostima.

Na Kvarnerskim otocima Krka i Raba Valamar je aktivno sudjelovao u izradi brdskih biciklističkih staza. Zajedno s lokalnim zajednicama, turističkim organizacijama i pružateljima usluga, identificirali su i organizirali mrežu ruta koje služe biciklistima tijekom cijele godine.
 


Nije ostalo samo na tome…

Ovih dana partnerstvo je zaključeno s austrijskim MTB natjecateljem Matthiasom Grickom. Kao natjecatelj koji je proveo mnogo jeseni i proljeća na treninzima i utrkama u Istri, Matthias je prava osoba koja predstavlja Istru i Kvarner kao odredište treninga i biciklističkh kampova.

Matthias Grick

Matthias o sebi govori: "Moje rodno mjesto Bad Mitterndorf. Sada se mogu osvrnuti na svoju dugu profesionalnu biciklističku karijeru koja je započela kad sam imao 15 godina. Već petu godinu zaredom, moj tim sponzora je KTM Factory. Dolazim iz biciklističkog tima Graz (Cycling Team Graz). Moj najbolji rezultat je četvrto mjesto na austrijskom državnom prvenstvu. Sudjelovao sam i planiram ponovno nastupati na MTB Svjetskom kupu. Osvojio sam Parenzanu, osvojila drugo mjesto u maratonu Valamar Terra Magica, i uvrstio sam se među najboljih 10 biciklista u međunarodnim cross-country natjecanjima u Grožnjanu i Premanturi. Na ovogodišnjem Transandes Challengeu, osvojio sam dvije etape i bio sam treći u ukupnom poretku".
 


Trening kamp

U razdoblju između 31. svibnja i 3. lipnja, Matthias će vam predstaviti otok Krk na brdskom biciklu. Vi ćete voziti najljepšim stazama, koje također čine dio utrke "4 Islands". On će vas naučiti sve o dijelovima vašeg bicikla i kako ga pripremiti za vožnju. Upoznat ćete nove prijatelje i uživati u posebnoj atmosferi otoka. Valamar će vam pružiti nezaboravan doživljaj kao domaćin ovog kampa. Uz biciklizam uživat ćete u toplim danima na obali, probati domaću mediteransku kuhinju i osjetiti gostoljubivost otoka. Jer "Valamar voli biciklizam!"

Paket uključuje:

– pratnja i edukacija profesionalnog XC biciklista austrijanca Matthiasa Gricka, KTM Factory Team
– prvi dan – treninzi tehnike i vještine koje vodi Matthiasa Gricka
– drugi i treći dan – dvije vođene MTB ture pod vodstvom Matthiasa Gricka
– 4. dan – rekreativna utrka za sudionike u kampu
– svaki dan uključena gimnastika i istezanje
– Jedna večer sat vremena s Anjo Isajlović (profesionalni sportski fizioterapeut austrijske reprezentacije u brdskom biciklizmu)
– savjeti za oporavak i prevenciju ozljeda
– savjeti za trening od profesionalnog XC bicikliste Matthiasa Gricka
– testiranje novih modela KTM bicikla
– svaki dan usluge pranja sportske odjeće

I naravno polupansion, koji uključuje bogati doručak i večeru

Zanimljivo je da će Matthias također nastupiti na etapnoj utrci "Mitas 4 Islands" u ekipi Valamar Team, pa će njegovo iskustvo iz prve ruke biti vrlo svježe.

Više o trening kampu i smještaju možete saznati na www.valamar.com.

Foto: osobni arhiv Matthias Grick
Izvor: MTB.si 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More