Dumoulin nastupa na Hammer Series

Tom Dumoulin i Sam Oomen branit će boje tima Sunweb na Hammer Series utrkama u Limburgu. Trodnevna utrka starta u petak, a završava u nedjelju. Limbur je domaćin druge serije Hammer utrka nakon što je prva održana prošlog vikenda u Norveškoj. Mitchelton-Scott pobjednik je prvog serijala, a Sunweb će tražiti svoju priliku na domaćim cestama.

„Bit će mi jako teško jer je prošlo samo pet dana od Gira, ali uvijek je lijepo utrkivati se na domaćem terenu uz svu potporu nizozemske publike,“ rekao je Dumoulin.

Hammer Series, kojeg organizira Velon, je novi koncept utrkivanja, a svoje premijerno izdanje imao je prošle godine. Drugi serijal započinje u petak i vozi se uspon, dok je u subotu na rasporedu sprint. Hammer Chase zatvorit će drugo poglavlje utrkivanja u nedjelju.

„Hammer Series je jako lijep novi koncept utrkivanja. U biciklizmu obično imate dvije vrste utrka: jednodnevne i etapne. Većina utrka u kalendaru slične su vodećim utrkama iz njihove kategorije. Uzmite za primjer Tour of Flanders. Tu je još 20 utrka koje žele biti što sličnije flandrijskom klasiku. Slično je i u etapnim utrkama. Imate Tour de France i mnoštvo utrka koje žele biti poput njega.“

„Velon, koji stoji iza Hammer Series, želi napraviti nešto novo i drugačije. Koncept mi se sviđa zbog toga što bježi od tradicionalnog stila utrkivanja. Na Hammeru čitav tim mora voziti doslovno kao jedan. Moram reći da se naša momčad tako ponaša i na običnim utrkama. Recimo na Giru smo zauzeli drugo mjesto u poretku timova, skupa smo dijelili dobro i loše te na kraju uživali u odličnom rezultatu.“

Dumoulin nije uspio obraniti titulu prvaka Giro d'Italia, ali je zauzeo drugo mjesto iza Chrisa Froomea (Team Sky). Oomen je također ostvario TOP 10 plasman u svom drugom nastupu na Grand Touru. Mladi Nizozemac će još jednom nastupiti u paru s Dumoulinom, a potom odlazi na zasluženi odmor. Duo će voziti prvu utrku u petak, a za preostala dva dana timovima je dozvoljeno da mijenjaju postave.

„Sam i ja ćemo odraditi Hammer Climb u petak, a onda prepuštamo mjesto drugim momcima. Tri dana utrkivanja je previše za nas nakon napornog Gira,“ zaključio je Dumoulin.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More