Đurasek, Božić i Koren suspendirani zbog dopinga?!

foto: Goran Kovacic, Marko Jurinec/PIXSELL
foto: Goran Kovacic, Marko Jurinec/PIXSELL

Prema informacijama koje stižu iz Međunarodne biciklističke unije (UCI), Đurasek je zabranjena sredstva koristio tijekom 2017. godine, a ta vijest ga je dočekala usred utrke na Tour of California.

Najbolji hrvatski biciklist Kristijan Đurasek (31) našao se u velikim problemima. On je suspendiran zbog sumnji da je koristio doping, objavila je Međunarodna biciklistička organizacija – UCI.

Prema šturim informacijama koje stižu iz organizacije, sumnja se da je zabranjena sredstva koristio tijekom 2017. godine. Vijest o suspenziji ga je sustigla usred treće etape na utrci Tour of California gdje je bio 49. u ukupnom redoslijedu. U priopćenju ne stoji što je točno koristio i koliko će trajati suspenzija, a to sve zavisi o izvještaju kojeg će hrvatski biciklist morati predati prema UCI-u.
 


Osim najboljeg hrvatskog biciklista, zbog dopinga su suspendirana i dvojica Slovenaca Borut Božič i Kristijan Koren, te jedan od najboljih talijanskih biciklista u povijesti Alessandro Pettachi koji je 2007. godine već i bio suspendiran zbog korištenja zabranjenih supstanci.

Đurasek trenutačno nastupa za ekipu UAE team Emirates, a Hrvatsku je predstavljao na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. godine i u Rio de Janeiru 2016. godine. Karijeru je počeo 2005. godine, a na prvu pobjedu u profesionalnom biciklizmu čekao je do 2011. kada je slavio u jednoj etapi na utrci u Folignanu u Italiji. Najveći uspjeh u karijeri mu je pobjeda na Tour of Turkey u momčadi Lampre-Merida. Imao je i etapnu pobjedu na Tour of Croatia, a na utrci s koje je suspendiran zbog dopinga je prošle godine bio ukupno deveti, što mu je bio najbolji rezultat u posljednje vrijeme.

Đurasekov najbolji plasman na nekim od Velikih biciklističkih utrka ( Vuelta a España, Giro d'Italia, Tour de France) bio je 40. mjesto, i to 40. mjesto na utrci Tour de France u 2018. godini. Prijavio se na tu utrku i ove godine, ali od toga neće biti ništa zbog suspenzije koju je dobio.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More