Dvostruko slavlje za Toma Pidcocka u Nove Mesto

Photo: Bartek Wolinski / Red Bull Content Pool

Uz kišu koja je stazu u nedjelju učinila veoma izazovnom za Elite muškarce, sve su oči bile uprte u pobjednika XCC-a od petka, Toma Pidcocka uz pitanje može li osigurati treću uzastopnu pobjedu u Nove Mestu. Unatoč tome što se pridružio čelu utrke već u prvom krugu i činilo se da će to biti lagana vožnja, Joshua Dubau pobrinuo se da pobjeda ne bude lagana za olimpijskog pobjednika. Pad sredinom utrke otežao je stvari Tomu Pidcocku, ali je ipak uspio doći u poziciju u kojoj je napad u zadnjem krugu stvorio dovoljno veliku prednost da ostane na čelu do cilja i osigura pobjedu. Joshua Dubau je pružio odličan otpor, bio je jako blizu prve pobjede u Svjetskom kupu, ali bit će više nego zadovoljan drugim mjestom, sa samo pet sekundi zaostatka. Nino Schurter nije uspio ostvariti svoju 34. pobjedu ovog vikenda, ali s trećim mjestom pokupit će nekoliko važnih bodova u seriji. U sprintu je pobijedio Jordana Sarroua uz kojega je vozio većinu utrke.

Nakon utrke, Tom Pidcock je u intervjuu rekao: “Iskreno, danas je bila teška utrka. Uvjeti su bili super nezgodni, nismo uopće vozili po kiši. Pa da, bilo je teško, mislim da su moje gume bile malo pretvrde i mučio sam se malo na korijenima. Ali da, lijepo je pobijediti na kraju.”

Vozači će sada imati nekoliko tjedana odmora dok serija ne nastavi ponovno u Lenzerheideu.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More