Remco Evenepoel zbog COVIDA napustio Giro

Foto Marco Alpozzi/LaPresse 14 Maggio 2023

Remco Evenepoel (Soudal-QuickStep) pobjednik je devete etape Gira na kojoj se vozio individualni kronometar međutim njegovo slavlje je kratko trajalo.

Nkaon etape 22-godišnjak je bio pozitivan na Covid-19. Svjetski prvak je napravio rutinski test na virus koji je bio pozitivan. Ovakakv razvoj događaja je veliki udarac za njega, ali i za utrku, koja je sada uskraćena za očekivani obračun između Evenepoela i Primoža Rogliča (Jumbo Visma).

Evenepoel je dao izjavu putem društvenih mreža u kojoj je potvrdio da je bio pozitivan na virus i da će zbog toga napustiti utrku. “Stvarno mi je žao što napuštam utrku,” rekao je. “Kao dio timskog protokola, napravio sam rutinski test koji je nažalost bio pozitivan.

“Moje iskustvo ovdje je stvarno posebno i veselio sam se natjecanju u sljedeća dva tjedna. Ne mogu dovoljno zahvaliti osoblju i vozačima koji su se toliko žrtvovali u pripremama za Giro. Bodrit ću ih sljedeća dva tjedna.”

Evenepoel sutra odlazi u Belgiju, a kući putuje automobilom. Njegov tim je dodao da su “svi ostali vozači i osoblje Soudal-QuickStepa testirani i negativni su”.

Svjetski prvak je pobijedio na današnjoj etapi, ali se očekivalo da će dobiti puno više vremena nad svojim suparnicima u generalnom plasmanu na udaljenosti od 35 km. Etapu je dobio za manje od jedne sekunde ispred Gerainta Thomasa (Ineos Grenadiers), dok je njegov glavni konkurent u ukupnom poretku Primož Roglič (Jumbo Visma) bio 6. sa samo 17 sekundi zaostatka.

Evenepoel je vozio daleko superiorniji TT na etapi 1, kada je pobijedio s velikom razlikom i stavio 43 sekunde prednosti ispred Rogliča na samo 19,6 km. Pobijedio je u toj etapi za 22 sekunde ispred drugoplasiranog  Filippa Ganne, vozača Ineos Grenadiersa koji je bio prisiljen napustiti utrku nakon 7. etape također zbog Covid-19.

Nedugo prije nego što su se u nedjelju navečer pojavile vijesti o Evenepoelovom prisilnom napuštanju utrke, EF Education-EasyPost je potvrdio da je Rigoberto Urán također bio pozitivan na virus.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More