Giant ulaže u Stages, popularni brend za proizvodnju mjerača snage

Tajvanski Giant ulaže 20 milijuna dolara za kupovinu 32,5% dionica Stagesa, popularnog brenda mjerača snage pričvršćenih na ručicu pogona. Giant i Stages su već surađivali na razvoju cikloračunala Dash koje obje marke prodaju.

Stages Cycling bila je jedna od tvrtki odgovornih za približavanje mjerača snage običnom biciklistu čineći ovaj proizvod jeftinijim u vrijeme kada je bio element praktički rezerviran za natjecateljske bicikliste. To su postigli zahvaljujući jednostavnosti svojih mjerača snage koji su dodali potrebnu elektroniku za otkrivanje sile koja djeluje na konvencionalnu ručicu pogona, samo na lijevu ručicu, pod pretpostavkom da obje noge djeluju istom silom.

Pojednostavljenje koje je omogućilo niže troškove i učinilo ovaj proizvod pristupačnim široj javnosti. No, usprkos tom pojednostavljenju nije prestao biti precizan i koristan alat za trening. Zapravo, Stages Cycling je nekoliko sezona bio tehnički dobavljač tima Sky.

Sada postoji nova prekretnica na putu rasta Stages Cyclinga s poticajem koji je pružio ulazak u dioničarstvo najvažnije marke bicikala na svijetu kao što je Giant, što će nedvojbeno pomoći u konsolidaciji njegovog poslovnog modela i dati poticaj neophodan za razvoj novih proizvoda.

S Giantove strane, namjera ovog ulaganja je iskoristiti proizvodne resurse Stagesa za proširenje ponude proizvoda, kao i pokušati povećati svoju prisutnost u rastućem svijetu sobnog biciklizma.

Primjer je stvaranje cikloračunala Dash, kompletnog GPS uređaja sa svim funkcijama koje bi svakom biciklistu mogle zatrebati. Prije toga, Stages je već proširio svoju ponudu proizvoda s modelima mjerača snage na obje strane pogona, dostupnim za glavne brendove pogona na tržištu, kao i nudeći kupcima mogućnost slanja vlastite ručice pogona kako bi na nju instalirali mjerač snage.

Brand također ima nekoliko modela sobnih bicikala, bilo za spinning ili za trening sa Zwiftom ili drugim aplikacijama za virtualno bicikliranje.

Danas je Stages globalno etabliran brend prisutan u 55 zemalja i na više od 7000 prodajnih mjesta. Spektakularan rast jer njegova povijest jedva seže u 2009. kada su ga osnovala braća Jim i Scott Liggett.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More