Paris – Nice: Molardu šesta etapa

Rudy Molard (Groupama FDJ) bio je iznenađenje dana na utrci Paris – Nice. Na šestoj etapi Francuz je hrabrom vožnjom stigao do solo pobjede na brdskom finišu u Venceu.

Drugo mjesto pripalo je Timu Wellensu (Lotto Soudal), dok se na posljednju stepenicu pobjedničkog postolja popeo Julian Alaphilippe (QuickStep Floors).

Astanin Luis Leon Sanchez zauzeo je četvrto mjesto na današnjoj etapi te tako zadržao vodeću poziciju u generalnom poretku. Alaphilippe su popeo na drugo mjesto u ukupnom plasmanu, te sada zaostaje 22 sekunde za Španjolcem, dok je Marc Soler (Movistar) na trećoj poziciji s 26 sekundi zaostatka.

Utrku je obilježio težak pad Wouta Poelsa (Team Sky), pobjednika četvrte etape. Nizozemac je na spustu Cote de la Colle sur Loup 7 kilometara prije cilja pao pri brzini od 70 km/h. Nakon etape, iz njegove momčadi je stigla objava kako je pretrpio prijelom ključne kosti, ozljede prsa te posjekotine na lijevom koljenu.

„To se desilo na posljednjem spustu,“ rekao je Sanchez. „Svi smo išli jako brzo, bio je točno ispred mene. Prebrzo je ušao u zavoj i završio u zaštitnoj ogradi. Ovo je velika šteta budući da je bio jedan od favorita. Nadam se da će se brzo oporaviti i što prije vratiti na stazu.“

Rezultati 6. etape:

 1. Rudy Molard, Groupama FDJ
 2. Tim Wellens, Lotto Soudal
 3. Julian Alaphilippe, QuickStep Floors
 4. Luis León Sanchez, Astana Pro Team
 5. Sam Oomen, Team Sunweb
 6. Dylan Teuns, BMC Racing Team
 7. Patrick Konrad, Bora Hansgrohe
 8. Esteban Chaves, Mitchelton-Scott
 9. Gorka Izagirre, Bahrain Merida
 10. Sergio Henao, Team Sky

Generalni poredak:

 1. Luis León Sanchez, Astana Pro Team
 2. Julian Alaphilippe, QuickStep Floors
 3. Marc Soler, Movistar
 4. Gorka Izagirre, Bahrain Merida
 5. Tim Wellens, Lotto Soudal
 6. Ion Izagirre, Bahrain Merida
 7. Simon Yates, Mitchelton-Scott
 8. Sergio Henao, Team Sky
 9. Esteban Chaves, Mitchelton-Scott
 10. Patrick Konrad, Bora Hansgrohe

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More