Giro d’Italia podijelio wild card pozivnice

Organizatori utrke Giro d'Italia objavili su timove dobitnike wild card pozivnice koji će pored 18 World Tour momčadi nastupiti na ovogodišnjem izdanju talijanskog Grand Toura, a to su Israel-Cycling Academy, Androni Giocattoli, Bardiani CSF i Willier Trestina-Selle Italia.

Već drugu godinu za redom nećemo gledati talijansku pro-kontinentalnu momčad Nippo-Vini Fantini, a to znači da pobjednik Gira iz 2004. Damiano Cunego neće završiti karijeru na bajkovit način kako je zamišljao, nastupom u Italiji. Međutim, tim je za „utjehu“ dobio wild card pozivnice za utrke Strade Bianche i Tirreno-Adriatico.

Irska momčad Aqua Blue Sport također je ostala bez nastupa u Italiji unatoč odličnim prošlosezonskim izdanjima koja uključuju pobjedu američkog prvaka Larry Warbasse na Tour de Suisse i Stefan Denifl na Vuelta a Espana.
 


Direktor utrke Mauro Vegni nedavno je ukazao na to kako će se pri podjeli wild card pozivnica posvetiti pažnja talijanskoj biciklističkoj sceni, ali i RCS Sport sadašnjim i budućnim poslovnim interesima. Podsjetimo, prošle godine su wild card pozivnice pored Willier Trestina-Selle Italia i Bardiani CFS-a dobili Gazprom i CCC Sprandi.

Israel-Cycling Academy je bilo očekivano ime na ovoj listi budući da su povećali svoju ekipu, a i činjenice da Giro starta u Izraelu, 4. svibnja.

Androni Giocattoli nije nastupio prošle godine, ali su pozivnicu za ovogodišnje izdanje osigurali ukupnom pobjedom na Ciclismo Cup 2017. Bardiani CSF je bio pod znakom pitanja za 2018 zbog skandala na prošlogodišnjem Giru kada su njihovi vozači Nicola Ruffoni i Stefano Pirazzi pali na doping kontroli večer uoči starta.
 


Nippo-Vini Fantini završio je prošlu godinu na 13. mjestu UCI liste europskih timova ispred ostalih talijanskih momčadi. Međutim, Willier Trestina-Selle Italia može računati na mladog sprintera Jakub Mareczko, a glavna uzdanica Bardiani CSF-a bit će Andrea Guardini koji je stigao ove zime iz UAE Emirates tima.

RCS Sport objavio je i popis timova koji će nastupiti na Strade Bianche, Tirreno-Adriatico i Milan-San Remo. Također, naveli su kako će pozivnice za Il Lombardiu biti podijeljene tijekom sezone nakon što ocijene nastupe pro-kontinentalnih momčadi.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More