Stojnić i Kalaba zadovoljno rade u Iglu

Veljko Stojnić (19) i Dušan Kalaba (22) ostavili su već jednu sedmicu za sobom u UCI, kampu Svetske biciklističke federacije u Iglu.

Sjajna organizacija, uslovi vrhunski, tako da srpski dvojac ima sve što je potrebno.

Veljko Stojnić, mlađi od dvojice reprezentativaca preneo je utiske direktno iz Igla: "Prolaze brzo dani, neverovatno. Evo već sadam dana kako smo ovde. Čim smo došli dobili smo svu potrebnu opremu za treninge. I to kakvu i koliko samo. Imamo ama baš za sve vremenske prilike", istakao je Veljko.

Vreme u gradiću nadomak Lozane jedino ne ide na ruku. Kiša svakodnevno pada: "To nam malo kvari program, ali treneri prave miks, tako da smo malo na drumu, malo na MTB bajku, malo unutra. Nije hladno kako zna da bude u januaru, ali jeste kišovito".

Tempo rada i treninga je neverovatan, a već su u planu i pripreme: "Koliko 3. februara putujemo u Španiju, u Kalpe. Plan je da ostanemo mesec dana a posle toga slede trke. Sve je do tančina rešeno i nema nekih velikih odstupanja", kaže Stojnić.

Već danas, ovog Somborca i kolegu Kalabu očekuje testiranje: "Radimo klasičnu spirometriju ali i izdržljivost na bajsu. Prvi od testova. Jedini, ali mali problem je što smo zbog vremena i činjenice da je kamp od UCI centra udaljen oko tri i po kilometara, zaradili već prvu prehladu. Sva sreća ja nisam. Ne dam se", nasmejao se reprezentivac Srbije.

Zvučite zadovoljno?

"Jesam. A da li su i treneri, videćemo. Mi smo novi, oni ne poznaju nas baš toliko dobro. Osim Baraća koji je ovde četvrtu godinu", rekao je na kraju Veljko Stojnić.

OSAM PLUS TRI

U kampu je za sada osam momaka:

"Osim Dušana i mene iz Srbije, tu je već pomenuti Antonije Barać iz Hrvatske, Mađar Barnabaš, Hoze Rodrigez iz Kostarike, Kazahstanac Ivan, Jakub iz Poljske, jedan Portugalac. U narednim danima stiže još trojica takmičara, momak iz Paname, jedan Kinez i Kolumbijac. Biće baš zaniljmivo" – istakao je srpski as.

Izvor: Biciklistički Savez Srbije (www.bss.rs) 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More