Primož Roglič odustao sa Vuelte

Primož Roglič (Jumbo-Visma) je odustao sa La Vuelte prije današnje 17. utakmica, a njegov tim je potvrdio da ne može nastaviti zbog ozljeda koje je jučer zadobio u finišu etape.

Roglič je uspio završiti etapu jučer, međutim izgledao je ošamućeno i izgrebano uz dosta krvi.

Njegovo povlačenje iz utrke dolazi u trenutku kada je Roglič značajno smanjio prednost vodećeg Remca Evenepoela (QuickStep-AlphaVinyl) i bio je nagovještaj da će u posljednjem tjednu ići do kraja sa svojim napadima. Ali njegovo povlačenje sada znači da će Evenepoel vrlo vjerojatno pobijediti u utrci bez značajnijih izazova od konkurencije.

Roglič je dobio na vremenu prema Evenepoelu kada ga je distancirao na subotnjim i nedjeljnim usponima, iako je mladi Belgijac vozio vrlo dobro da ograniči svoju štetu na nedjeljnoj etapi u Sierra Nevadi. Roglič je jučer krenuo u napad na 2,7 km do kraja.

Roglič je pao na početku sprinta nakon što je sa manjom grupom napravio 8s prednosti ispred početka pelotona. Činilo se da je udario Freda Wrighta (Bahrain Victorious) na začelju grupe i snažno udario od pod.

S mukom se vratio na svoj bicikl i uspio je završiti etapu, ali je izgledao prilično potreseno i krvavo, što znači da njegovo povlačenje iz utrke možda nije iznenađenje. Roglič, koji je osvojio posljednje tri Vuelte, također je bio prisiljen napustiti Tour de France ove godine nakon sudara na etapi 5.

Nastavio je s Tourom, pomažući timskom kolegi Jonasu Vingegaardu u žutoj majici i prema konačnoj ukupnoj pobjedi, ali se povukao iz utrke zbog dugotrajnih ozljeda prije starta etape 15. Rogliču je tada dijagnosticiran prijelom kralješka, a prilikom sudara je iščašio rame.

Suočio se s produženim razdobljem oporavka i rekao je prije La Vuelte da je nastavio s treninzima tek dva tjedna prije početka utrke. Zbog toga je došao na natjecanje nedovoljno pripremljen i očekivalo se da će se poboljšati kroz Grand Tour, posebno u zadnjem tjednu.

Taj je scenarij izgledao dosta izvjestan s obzirom na njegovu superiornu penjačku snagu u odnosu na Evenepoela prošlog vikenda i također njegov brzi napad u finalu jučer. Međutim, njegov pad i odustajanje lišilo je utrku velike bitke oko preostalih planinskih etapa, uključujući današnji završetak vrha do Monasterio de Tentudía.

"Nažalost, Primož Roglič neće biti na startu etape 17 zbog jučerašnje nesreće", rekao je njegov tim Jumbo Visma u kratkom priopćenju u srijedu ujutro.

“Ozdravi brzo, šampione! Hvala ti za sve lijepe trenutke na ovoj Vuelti. Imao si ambiciozne planove za posljednje dane, ali nažalost nije suđeno."

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More