Groenewegen pobjednik klasika Kuurne – Brussel – Kuurne

Dylan Groenewegen (Lotto NL-Jumbo) dodao je na svoj kont još jednu zlatnu medalju u novoj sezoni trijumfom na klasiku Kuurne-Brussel-Kuurne. Do pobjede je stigao u sprinterskoj završnici ostavivši iza sebe Arnauda Demarea (Groupama FDJ) i Sonnya Colbrellia (Bahrain Merida).

Tempo u glavnoj grupi diktirale su momčadi Lotto Soudal i Lotto NL-Jumbo, te su u završnici ulovili vozače iz bijega Juliena Duvala (Ag2r La Mondiale) i Juliena Vermotea (Dimension Data). Unatoč velikom naporu za vrijeme bijega, Vermote je na kraju uspio doći do TOP 10 plasmana završivši na devetoj poziciji.

U žaru borbe Groenewegen je zamalo izgubio utrku nakon što se napravila mala razlika između njegove i grupe vozača među kojima su bili glavni favoriti Greg Van Avermaet i Matteo Trentin. Međutim, zahvaljujući sjajnoj pomoći njegovih suvozača Groenwegen se uspio vratiti i uhvatiti priključak.

„Došli smo na Kwaremont i tu su stvari krenule nizbrdo. Međutim, moji suvozači su odradili fantastičan posao i pomogli mi da se vratim u grupu. Kad sam se vratio u peloton Stuyven je bio nešto više naprijed, ali smo sustigli i njega u nekoliko posljednjih kilometara i počeli s pripremom pozicije za sprint,“ kaže Groenewegen. „Ušli smo iz drugog plana s velikom brzinom te sam uspio obići Demarea. Volim ovakve utrke, volim kad je staza teška.“

 

Rezultati Kuurne-Brussel-Kuurne:

1. Dylan Groenewegen, LottoNL-Jumbo            

2. Arnaud Demare, FDJ

3. Sonny Colbrelli, Bahrain-Merida       

4. Pim Ligthart, Roompot-Nederlandse Loterij

5. Justin Jules, WB Aqua Protect Veranclassic     

6. Jean-Pierre Drucker, BMC Racing Team           

7. Guillaume Boivin, Israel Cycling Academy       

8. Lukasz Wisniowski, Team Sky     

9. Julien Vermote, Dimension Data 

10. Timothy Dupont, Wanty-Groupe Gobert

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More